Košarka

SRBIJA KROZ DRAMU U ČETVRTFINALE! Evropske šampionke uspele u poslednjim trenucima

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Košarkašice Srbije uspele su posle velike borbe da se plasiraju u četvrtfinale.

Izvor: Tanjug/AP/Eric Gay

Košarkašice Srbije pobedom završavaju grupnu fazu takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Evropske šampionke posle velike borbe uspele su da savladaju selekciju Južne Koreje rezultatom 65:61 (17:10,15:14,18:20,15:17).

Počele su srpske košarkašice dobro, ali već na sredini prve četvrtine videlo se da će protivnice igrati izuzetno snažno i agresivno što nije odgovaralo našoj ekipi. Ipak, prva deonica uspešno je privedena kraju.

Tokom druge četvrtine tek je viđeno koliko je teško nositi se sa Korejkama pogotovo u odbrani. Srpskim devojkama potpuno je stao procenat šuta, teško su se branile, a na pauzu smo otišli strepeći jer je Sonja Vasić zbog jakog udarca napustila parket u suzama.

Nije bio Sonjin dan, napravila je niz grešaka, ali je kao ranjena lavica ušla u trećoj deonici i ponovo zaigrala. Dominirala je u srpskom timu Jelena Crvendakić praćena Ivon Anderson. Njih dve bile su tu kada je ekipa posustala.

Jelena je upisala 15 poena, šest skokova i tri asistencije, a najefikasnija na meču bila je Korejka Park Đi Hjun sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Na kraju prava drama! Korejke su tri minuta pred kraj utakmice povele po prvi put i opasno zabrinule srpski tim. Ipak kapitenska ruka Jelene Bruks naciljala je koš kada je to bilo najpotrebnije i Srbija je u četvrtfinalu.