Košarka

Lesor i Slukas za muk u Istanbulu: Ništa od preokreta, PAO prekinuo loš niz

Autor Nemanja Stanojčić

Zahvaljujući Matijasu Lesoru i Kostasu Slukasu Panatinaikos je pobijedio Fenerbahče u Istanbulu.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Panatinaikos je uzeo brejk u punoj dvorani u Istanbulu, pobijedio je Fenerbahče i prekinuo niz od dva poraza - 81:76. Igrači odluke bili su Matijas Lesor i Kostas Slukas koji su sprečili preokret domaćina i u poslednjim minutima obezbijedili važan trijumf svojoj ekipi.

PAO je bio bolji rival u većem dijelu meča, na poluvremenu je bilo "+11" i tada je Šarunas Jasikevičijus opisao da "njegov tim igra u drugoj ili trećoj, a da je Panatinaikos u petoj brzini". Promijenilo se to u drugom dijelu, pa je domaći tim postepeno smanjivao minus i uspio i da povede u poslednjem kvartalu (70:65). Promašili su u tim momentima dva zakucavanja, a onda je Slukas pogodio ključnu trojku za vođstvo na 67 sekundi prije kraja (75:73). Lesor je potom dao tri poena, a onda je ispravio promašeno drugo bacanje Nana, vratio loptu u koš i stavio tačku.

U pobjedničkom timu istakli su se Nan (15), Lesor (14, 5sk) i Slukas (13, 3as, 3sk). Na drugoj strani su najbolji bili Biberović (16, 6sk, 4 izg.l) i Boldvin (14, 4as, 4 izg.l). Gudurić je za 21 minut dodao 9 poena, a Marjanović je za sedam minuta upisao tri skoka.