Košarka

Žakelj: Protiv Zvezde odlučuje želja

Autor Anđela Vukčević Izvor RTCG

Osvrnuo se na odličan start sezone.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Pred košarkašima Budućnost Volija je pravi izazov u AdmiralBet ABA ligi.

U ponedjeljak u “Moraču” stiže Crvena zvezda, evroligaš protiv kojeg Podgoričani žele da nastave sjajan niz u svim takmičenjima.

“U Podgorici se uvijek očekuju derbiji. Za nas je utakmica sa Zvezdom lakša nego prethodne, pogotovo što se tiče psihičke pripreme. Zvezda je u dobrom ritmu, sinoć je poslije produžetka izgubila, ali igra dobru košarku, agresivnu i brzu. Ima širi roster – 15, 16 igrača koje rotira. Svi očekuju da će Zvezda biti umorna, ali ja mislim da dolazi spremna. Nije dobro prošla prošle sezone, pa očekujem motivisanu Zvezdu”, rekao je Žakelj u Jutarnjem programu RTCG.

Osvrnuo se na odličan start sezone.

“Poslije onog produžetka protiv Gran Kanarije, imamo i dvije pobjede u Evrokupu. Neka pozitivna atmosfera, solidna forma za početak, ali to je tek početak. Trofeji se osvajaju na kraju, a ne u oktobru i novembru. Zato treba da budemo na zemlji i da smo strpljivi”, kazao je Žakelj.

Pomenuo je i jedno od pojanja Rašida Sulejmona.

“Sulejmon je bio želja Budućnosti prije par godina, pratio sam ga i drago mi je što smo uspjeli da ga dovedemo. Kompletan je igrač, ne samo napadački, nego i u odbrani. Dobar je na lopti, svaku utakmicu ima od tri do šest asistencija, što je za njegovu poziciju mnogo”, istakao je Slovenac.

Protiv Zvezde se očekuje spektakl.

“Naravno, pozivam publiku – to je praznik košarke, evroligaš dolazi u Podgoricu. Imamo svoje šanse i želje, radujemo se ovoj utakmici. Sigurno će biti mnogo ljudi, biće i navijača Zvezde, što mi ne smeta. Uvijek volim da je što više ljudi. Siguran sam da će doći i navijači Budućnosti da nam pomognu”, zaključio je Žakelj.