Košarka

Lebronov sin pogađao, Lejkersi poniženi: Pamtiće dugo ovaj šamar i 58 razlike!

Autor Tijana Jevtić

Lejkersi su ubjedljivo poraženi pred start nove NBA sezone.

Izvor: Tweet/Oli London/Screenshot

Lejkersi su odigrali svoj poslednji meč u predsezoni, a kako se čini iskoristili su ga kako bi uvježbavali mlade talente, pošto je prosjek godina u ekipi bio 22,5. Gostovali su Golden Stejtu, ali su ubjedljivo poraženi 132:74. Sin Lebrona Džejmsa Broni je dobio nešto zapaženiju ulogu i za to vrijeme je upisao 17 poena.

Poslednji susret pred početak nove NBA sezone poslužio je timovima da razigraju omladince. Domaćin se, ipak, odlučio za nešto jači sastav i imao je duplo više momaka na raspolaganju - Džej-Džej Redik je rešio da za 48 minuta na teren izvede osmoricu igrača, dok je Stiv Ker imao 16 u svom rosteru.

Već u ranoj fazi meča Golden Stejt je napravio niz od 11:0 (12:4) i nastavilo se u istom ritmu, domaćin je koševe uglavnom davao u serijama, dok ih je tim Lejkersa povremeno prekidao. U drugoj dionici je situacija bila nešto bolja, igralo se koš za koš i ovo je bio najbolji period igre jezeraša pošto su u ovih 12 minuta primili 30 poena, a postigli 22. Ipak, razlika je bila nedostižna i u nastavku meča se samo uvećavala, pa je na kraju prednost Voriorsa iznosila 58 poena.

U timu Lejkersa najveći utisak je ostavio Broni Džejms, sin proslavljenog košarkaša je već imao značajnu minutažu u predsezoni, ali je ovo najbolji učinak u njegovoj dosadašnjoj igri. Posle letnjeg transfera i dolaska u ekipu svog oca Broni je pokazao da će jezeraši moći da računaju na njega. Meč je završio sa 17 poena, četiri skoka i jednom asistencijom. Ipak, nisu to bili sasvim sjajni procenti šuta, iz 17 pokušaja iz igre bio je precizan sedam puta, odnosno 41 odsto. Za tri je šutirao 20 posto (5-1), a sa poludistance je imao 12 pokušaja i bio je precizan šest puta i sve to za 35 minuta na terenu.

Titula najefikasnijeg u redovima Lejkersa pripala je još jednom novom članu - Kvinsi Oliver je za 39 minuta postigao 22 poena, a najbolje je odigrao drugu dionicu u kojoj je proveo svih 12 minuta na terenu. U šutu za tri bio je precizan pet puta iz devet pokušaja, dok je za dva šutirao sedam puta i pogodio tri. Uz to je upisao još i sedam skokva i dvije asistencije, ali je njegovu dobru defanzivnu igru pokvarila činjenica da je izgubio sedam lopti.

U ekipi domaćina našla su se čak šestorica igrača koji su meč završila dvocifrenim učinkom. Najbolji je bio Džonatan Kuminga sa 17 poena i četiri skoka, odmah iza našao se Brendin Podziemski sa 16 poena. Dvocifreni su još bili i Mozes Mudi i Badi Hild sa po 14 poena i četiri skoka. Andre Vigins je postigao 13, a Trejsi Džekson Dejvis 12.