Košarka

Rimac: Budućnost je rival koji je napravljen za velike stvari

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Splićani su u Podgoricu stigli nakon poraza od Igokee u prethodnom kolu (79:74), a trener Slaven Rimac poručuje da će u "Morači" igrati rasterećeno.

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Tačno dvije sedmice nakon meča na pripremnom turniru u Širokom Brijegu, košarkaši Budućnost Volija i Splita će večeras (20) u "Morači" odigrati meč 2. kola AdmiralBet ABA lige.

Splićani su u Podgoricu stigli nakon poraza od Igokee u prethodnom kolu (79:74), a trener Slaven Rimac poručuje da će u "Morači" igrati rasterećeno, pišu Vijesti.

"Već smo s njima igrali, bila je dobra utakmica. Nisu previše mijenjali u odnosu na prošlu sezonu, izgubili su dvadeset razlike u Evrokupu, bili su nemilosrdni protiv Mornara i sigurno će htjeti da se pokažu pred svojim navijačima. Idemo da odigramo hrabru i kvalitetnu utakmicu, ovo je utakmica bez opterećenja. Budućnost je rival, koji je napravljen za velike stvari i u AdmiralBet ABA ligi i u Evrokupu. Mi želimo da igramo sa samopouzdanjem i da pokažemo da možemo da igramo s takvim ekipama”, kazao je Rimac.

Splićani su parirali crnogorskom šampionu u Širokom Brijegu, ali su na kraju izgubili 86:84. “Svjesni smo snage Budućnosti, upoznali smo ih u pripremnom periodu na onoj utakmici na turniru u Širokom. Tada smo pokazali da im možemo parirati, idemo sada to da pokažemo i na njihovom parketu”, poručio je prvotimac Splita, Vito Kučić.