Košarka

PO PRVI PUT OVE SEZONE BUDUĆNOST PRED SVOJIM NAVIJAČIMA

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Trener Budućnost je pozvao navijače da dođu u "Moraču".

Izvor: MONDO/ ĐINA RADULOVIĆ

Prvi put ove sezone košarkaši Budućnost Volija igraju pred svojim navijačima - "plavi" sjutra (20) u 2. kolu AdmiralBet ABA lige u "Morači" dočekuju Split, u meču u kojem će pokušati da poprave utisak nakon poraza od Bešiktaša na startu Evrokupa.

Nakon očekivane i ubjedljive pobjede nad Mornarom (98:51) na startu regionalnog takmičenja, Budućnost je u Istanbulu pokazala da je daleko od željene forme. Zato uoči meča sa Splićanima trener Budućnosti, Andrej Žakelj, traži reakciju od svojih igrača, pišu Vijesti.

"Split je neugodna ekipa. Poznajemo mi njih, ali i oni nas, tako da ne očekujem iznenađenja. Moramo da reagujemo poslije utakmice u Evrokupu - da budemo čvršći, brži, pametniji, da gradimo reket. Samo tako možemo da pobijedimo", poručio je u najavi utakmice Žakelj.

Split je na startu regionalnog takmičenja izgubio od Igokee (79:74), pišu Vijesti.

"Split je iskusna ekipa, doveli su Kapustu. Šorter je jedan od najbitnijih igrača. Kompaktni su, igraju čvršće nego prethodne sezone. Mislim da imaju bolji tim. Biće rasterećeni, a mi moramo da smo na maksimumu", objasnio je Žakelj.

Trener Budućnost je pozvao navijače da dođu u "Moraču".

"Volio bih da imamo što veću podršku. Pozivam navijače da dođu i pomognu nam da opravdamo ulogu favorita."

Budućnost je prije tačno dvije sedmice savladala Splićane na pripremnom turniru u Širokom Brijegu (86:84).

"Igrali smo protiv Splita u pripremnom periodu. Pokazali su se kao neugodan protivnik - imaju dobru širinu i prijete šutem za tri poena. Odigrali smo neizvjesnu utakmicu u Širokom. Pozivam navijače da nas podrže da što bolje odigramo utakmicu", kazao je igrač "plavih" Mateo Drežnjak.