Košarka

Hitno saopštenje poslije horora u ABA ligi: Košarkaš hitno prevezen u bolnicu, klub se oglasio!

Žiga Daneu je ipak dobro!

Izvor: MN Press

Sjajne vijesti! Cedevita Olimpija se oglasila i javila da je Žiga Daneu dobro! Mladi centar tima iz Slovenije doživio je jeziv pad pred kraj meča FMP-a i Cedevita Olimpije na startu ABA lige. Duel je morao da bude prekinut, a Daneu je iznesen na nosilima iz hale i imobiliziran mu je vrat. Bilo je bojazni da je povreda jako ozbiljna, vidjeli smo šokirala lica njegovih saigrača, ali već jutros je Slovenac zajedno sa saigračima. 

"Nakon jučerašnjeg pada u meču sa FMP-om Žiga Daneu je pregledan i tu je utvrđeno da udarac nije ostavio ozbiljne posljedice i da je Žigino zdravstveno stanje dobro. U ranim jutarnjim časovima Ćiga je već bio u hotelu sa ostatkom saigrača. Nakon što dođe u Ljubljanu izvršiće se dodatni ljekarski pregledi", piše u saopštenju Cedevita Olimpije.

Daneu igra na poziciji krilnog centra, rođen je 2002. godine i visok je 211 centimetara. Osim za Cedeivta Olimpiju igrao je za Iliriju i Domžale u domovini, a na meču sa FMP-om je na terenu bio svega tri minuta. Na kraju su "panteri" dobili meč 75:62, mada je sve to palo u drugi plan zbog povrede Daneua. Pogledajte kako je to izgledalo:

Njegov pad je šokriao cijeli region. a vidjeli smo da su neki od saigrača čak i plakali dok su Daneua odnosili iz hale. Na kraju su FMP do pobjede vodili Vojislav Stojanović sa 18 i najefikasniji Danilo Tasić sa 23 poena. Kod gostiju Robinson je imao 18 poena. Pogledajte video ove situacije: