Košarka

Zvezda pobijedila, blistali reprezentativci Srbije: Pokazali Rusima zašto ih je Pešić vodio u Pariz

Veliki trijumf Crvene zvezde na turniru u Moskvi, uz još jednu odličnu partiju Uroša Plavšića.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je upisala prvu pobjedu na pripremnom turniru u Rusiji - savladala je Lokomotivu iz Kubana (85:76), pa će u narednim danima igrati u završnici ovog turnira. Impresivnu partiju u dresu crveno-bijelih odigrali su momci koji su od malih nogu navijači ovog kluba. Povratnik Ognjen Dobrić završio je meč sa 20 poena, dok je Uroš Plavšić postigao 16 poena i nastavio sa sjajnim partijama na pripremama.

Dobru partiju prikazao je i Kodi Miler-Mekintajer sa 11 poena i pet skokova. U poraženom timu istakli su se Bi-Džej Džonson sa 19 poena, odnosno Patrik Miler koji je ubacio 17. Ipak, to nije bilo dovoljno ruskom timu, pa poslije dva meča u grupnoj fazi oni završavaju takmičenje u Moskvi, na VTB Superkupu.

Za Crvenu zvezdu ovo je bio veoma važan trijumf jer je ekipa otputovala u glavni grad Rusije nakon tijesnog poraza od Olimpijakosa u Pireju, ali i bez četvorice važnih igrača. Sferopulos u Moskvi ne može da računa Miloša Teodosića, Nemanju Nedovića, Rokasa Gedraitisa i Džoela Bolomboja, pa u prvi plan iskaču košarkaši od kojih se nije očekivalo da budu nosioci.

Što se tiče samog meča protiv Lokomotive, ruski tim je otvorio utakmicu serijom 7:0, ali je Zvezda na kraju prve dionice imala upravo sedam poena prednosti. Uglavnom je ta razlika bila na snazi tokom većeg dijela meča srpskog i ruskog tima, a crveno-bijeli su sredinom posljednje dionice prvi put stekli dvocifrenu prednost na svojoj strani - išlo se i na maksimalnih 13 poena razlike, prije nego što je Lokomotiva "vratila" na devet, odnosno 85:76.

Pred Crvenom zvezdom je meč polufinala, ali još ne zna rivala na toj utakmici. U drugoj grupi će se za prvo mjesto boriti Uniks i Zenit, pošto je ekipa Bešiktaša koju predvodi Dušan Alimpijević zabilježila oba poraza i već ispala iz takmičenja. Zvezdinu grupu osvojio je CSKA, koji je u četvrtak popodne savladao i beogradske crveno-bijele.