Košarka

Gotovo je sa Petruševom i Zvezdom: Loše vijesti za crveno-bijele!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda i Olimpijakos nisu čuli dobre vijesti. Nikola Milutinov je ipak ozbiljnije povrijeđen.

Izvor: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Loše vijesti dolaze iz Grčke, povreda Nikole Milutinova je ozbiljnija! Centar reprezentacije Srbije izvrnuo je zglob na treningu u ponedeljak, pa ga zato nije bilo na meču sa Crvenom zvezdom u utorak, a sada "SDNA" prenosi da će propustiti Superkup Grčke i početak Evrolige.

Kako se navodi osim ozbiljog istegnuća zgloba ljekari Olimpijakosa smatraju da je Milutinovu povrijeđena i tetiva, pa zbog toga mora da bude van terena bar pet ili šest nedjelja, možda čak i do kraja oktobra. Prve prognoze su da će propustiti meč Superkupa Grčke, kao i četiri uvodna duela u Evroligi sa Žalgirisom, Olimpijom iz Milana, Efesom i Bajernom, a teško će se spremiti i za Real Madrid i Barselonu. 

To pravi ogromne probleme treneru Jorgosu Barcokasu koji je već bez teže povrijeđenog prvog centra tima Mustafe Fola. Od "petica" zdrav je ostao samo Mozes Rajt, a ovo defintiivno znači da nema ništa od povratka Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu. On je jedina "četvorka" koja može da odigra i kao klasični centar u sastavu Pirejaca i zato će na startu sezone dijeliti minutažu sa Rajtom ispod koša.