Košarka

"U Zvezdi više ne razmišljamo o Petruševu": Za crveno-bijele je ova priča završena

Autor Mladen Šolak

Pomoćnik trenera Zvezde Janisa Sferopulosa otkrio je stav crveno-bijelih o Petruševu

Izvor: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / PA Images / Profimedia

Pomoćni trener KK Crvena zvezda, Vasilis Jorgotelis, rekao je u intervjuu za "EOK" radio da crveno-bijeli više ne razmišljaju o dolasku Filipa Petruševa u Zvezdu. Transfer srpskog centra iz Olimpijakosa u Zvezdu se najprije otegao, pa zakomplikovao, pa je nakon poslednjih povreda u Pireju postalo praktično neizvodljivo da klub pusti Filipa u Beograd.

Na dan kada su Olimpijakos i Zvezda odigrali prijateljsku utakmicu, asistent Zvezdinog trenera Janisa Sferopulosa, Vasilis Jorgotelis rekao je da na Malom Kalemegdanu više ne razmišljaju o Petruševu.

"Dok smo pravili tim tokom ljeta, o njemu smo intenzivno razmišljali. Od tada, pošto nije pronađena 'zlatna sredina' u pregovorima da on dođe, ni na pozajmicu ni 'na neodređeno', nismo oko toga bili previše zabrinuti. Naš stav je da bi njegov dolazak bio veliko pojačanje našoj ekipi i dodatna opcija u sastavu. U ovom trenutku ne razmišljamo o tome, već pokušavamo da spremimo tim za sezonu i pritom uopšte ne razmišljamo o slučaju Petrušev", rekao je on.

Crvena zvezda je u Pireju nastupila bez Nemanje Nedovića i Miloša Teodosića, a ekipa će pravo iz Atine otići u Moskvu, na snažan pripremni turnir koji će "otvoriti" utakmicom protiv CSKA u četvrtak.

Za to vrijeme, Petrušev će biti i ostati dio tima Jorgosa Barcokasa, trenera Olimpijakosa, u odsustvu povrijeđenog tandema Nikola Milutinov - Mustafa Fal.