Košarka

Jokić bježi na rafting, a Dončić na farmu: Pogledajte šta Luka radi pred novu NBA sezonu!

Autor Dušan Ninković

Slovenački košarkaš Luka Dončić ljeto provodi u rodnoj zemlji, a uz kamere je posjetio lokalnu farmu.

Izvor: X/NBA/printscreen

Amerikanci su prethodnih godina već shvatili da Nikola Jokić koristi svaki slobodan trenutak da pobjegne u prirodu, provede vrijeme na rijeci ili sa konjima na svojoj ergeli, a izgleda da će to postati moda i među drugim NBA igračima. Nakon srpskog centra, najbolji slovenački košarkaš Luka Dončić uradio je nešto slično.

Samo nekoliko dana nakon što su igrali u istom timu, na oproštaju Gorana Dragića od košarke, Dončić se našao na jednoj lokalnoj farmi. Imao je priliku da vrijeme provede u prirodi, vozi traktor, vidi kako se pravi sir, bude na čistom vazduhu... Sigurno će Luki Dončiću to mnogo značiti pred novu sezonu u kojoj ga čekaju veliki izazovi na NBA parketima, pa možda čak i očekivanja da odvede Dalas do titule. Pogledajte kako se proveo u Sloveniji:

Podsjećamo, Luka Dončić je ponikao u Real Madridu i već kao tinejdžer bio je najbolji igrač u Evropi. Sa Madriđanima osvojio je Evroligu i bio MVP F4, a ekipa Dalas Maveriksa uzela ga je trejdom, iste noći kada su ga sa treće pozicije na NBA draftu izabrali Atlanta Hoksi.

Od kako je stigao u ligu 2018. godine Dončić je najvažniji igrač tima iz Teksasa, a trenutno je i jedan od najboljih igrača čitave lige. Do sada je pet puta učestvovao na Ol-star mečevima, pet puta je biran u idealnu petorku lige, bio je ruki godine i najbolji strijelac sezone.