Košarka

"PLAVI" SJUTRA PROTIV KRKE; ŽAKELJ: Vidi se umor, ali se vidi i napredak

Autor Milica Mrvaljević

"Plavi" se nalaze u Kranjskoj Gori, gdje će ostati do 28. avgusta

Izvor: MN Press

Košarkaši Budućnost Volija savladali su sinoć Dubai (93:83) i upisali prvu pobjedu tokom pripremnog perioda.

"Plavi" se nalaze u Kranjskoj Gori, gdje će ostati do 28. avgusta, a sjutra ih očekuje još jedan kontrolni duel - protiv Krke.

“Mislim da smo, kao prije dva dana, bili na dobrom energetskom nivou. Vidi se umor, ali bio je evidentan napredak u odnosu na prvi meč. Mislim da momci rade maksimalno - ovo je tek početak priprema, ima još mnogo stvari da se uradi. Pristup je dobar, mislim da imamo dobru hemiju u ekipi. Očekuje nas još jedna utakmica, gdje ćemo više da rotiramo igrače“, kazao je nakon meča sa Dubaijem, trener crnogorskog šampiona, Andrej Žakelj.

Rašid Sulajmon, koji je ovog ljeta stigao u Budućnost Voli, zadovoljan je kako protiču pripreme.

“Ovo je korak u pravom smjeru. Radimo na hemiji, evidentan je napredak u odnosu na utakmicu sa Cedevita Olimpijom. Ukoliko ovako nastavimo da rastemo samo je nebo granica. Imamo još jednu pripremnu utakmicu, tako da posao nije završen. Mislim da je ovo korisno za sve kako bi se upoznali i na terenu, ali i van njega. Ovo je dobro 'putovanje' za sada, nadam se da možemo nastaviti još bolje na terenu, zbližiti se još više i na kraju pobjednički završiti ove pripreme“, poručio je Rašid.

Po povratku u Podgoricu, Budućnost će odigrati kontrolne utakmice protiv Jeniseja (8. septembar) i SC Derbija (10. septembar). Nakon toga slijedi turnir u Širokom Brijegu, gdje će pored "plavih" učestvovati domaćin, Široki, te Split i Zadar.