Košarka

Bomba u NBA, Luka Dončić prelazi u Lejkerse: Zamijeniće Lebrona Džejmsa, on je novi lider!

Autor Bojan Jakovljević

Luka Dončić je sljedeći lider LA Lejkersa!

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Lebron Džejms je i sa 39 godina bio MVP olimpijskig turnira u košarci, ali ipak godine ga sustižu. Ove sezone će zajedno sa sinom igrati u Los Anđeles Lejkersima, a američki mediji navode da se Lejkersi spremaju da poslije odlaska Džejmsa u penziju angažuju Luku Dončića. 

Novinar "Ringera" Kevin O'Konor je istakao da je već sada u Los Anđelesu odlučeno da će sljedeći vođa tima biti Luka Dončić i da se planira ogroman ugovor za njega kada mu istekne saradnja sa Dalasom. Za dvije godine ističe ugovor slovenačkog plejmejkera i već sada su Lejkersi sigurni da će on doći. 

"U ovom podkastu i na 'Ringeru' sam već pričao o tome da Lejkersi vide Luku kao njihovu budućnost. Neće biti lako da se to izvede, Dalas je upravo došao u finale i tokom pauze su radili veoma dobro da bi poboljšali sastav. Tako da, vidjećemo da li će uspjeti plan Lejkersa", naveo je O'Konor.

Dalas je uz Dončića i Kajija Irvinga doveo i Kleja Tompsona, a tu su i nedavna pojačanja Pi Džej Vošington i Danijel Gaford koji su se dobro uklopili, kao i odlični ruki Derek Lajvli. Što se Lejkersa tiče, Lebron ima ugovor na još ovu sezonu, Entoni Dejvis na još tri, a malo ko iz tima ima saradnju na više od dvije sezone.