Košarka

NBA zvijezde "odahnule" zbog vijesti o Aleksi: Poznato gdje nastavlja karijeru

Autor Bojan Jakovljević

Aleksa Avramović će karijeru nastaviti u CSKA iz Moskve, a ne u NBA ligi.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Aleksa Avramović definitivno karijeru nastavlja u CSKA iz Moskve, kako je bilo i dogovoreno još prije Olimpijskih igara u Parizu. Avramoviću je istekao ugovor sa Partizanom i bio je na meti nekoliko ozbiljnih evropskih klubova, dok je nakon još jednog sjajnog nastupa u dresu Srbije - za njega skočio broj interesenata.

Zbog toga se čak pojavila opcija da karijeru nastavi u NBA ligi i u njegovom ugovoru postojala je klauzula po kojoj je mogao da "izađe" iz saradnje sa CSKA. Ipak, i za to je postojao rok, a sa 21. avgustom je i zvanično istekao, tako da je sada jasno da niko od NBA klubova na kraju neće "ukrasti" Avramovića od Rusa. Poslije odmora, otputovaće u Moskvu gdje ga čeka novi izazov u karijeri.

Nakon ove vijesti su možda pojedine NBA zvijezde i "odahnule", ako znamo kako je Aleksa Avramović znao da "kidiše" na njih u dresu Srbije. Osjetili su na svojoj koži kako je igrao odbranu i uspijevao da im krade lopte, recimo Šeju Gildžes Aleksanderu i Stefu Kariju, tako da ako ništa - bar na to ne moraju da brinu do sljedećeg Svjetskog prvenstva.

U prethodnoj sezoni Avramović je na 24 odigrane utakmice u Evroligi u dresu Partizana prosječno bilježio 10,2 poena, 1,8 skokova i 1,8 asistencija. Što se tiče CSKA iz Moskve, njihova suspenzija u Evroligi i dalje traje.