Košarka

"Dončić ima tripl-dabl na svakoj utakmici, ali kod mene ne bi igrao!" Petostruki NBA šampion isprozivao Luku

Autor Nikola Lalović

Luka Dončić nije igrač po ukusu svih. Evo recimo Majkl Kuper ima svašta da mu poruči.

Izvor: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Luka Dončić je od samih početaka karijere apsolutno prva violina u napadu svojih timova. U Realu je osvojio Evroligu, onda je otišao u NBA i u Dalasu je postao idol navijača, ali se njegov način igre ne dopada baš svima. Sada ga je žestoko iskritikovao legendarni Majkl Kuper! 

Nekadašnji bek čuvenih "šoutajm" Lejkersa koji je igrao sa Medžikom Džonsonom i Karimom Abdul Džabarom igrao je u NBA od 1978. do 1990. godine. Osvojo je pet titula između 1980. i 1988. godine, a bio je poznat kao defanzivni specijalac. Upravo je Dončićeva defanziva ono što mu smeta!

"Da, on ima tripl-dabl u skoro svakoj utakmici, ali je prespor. Može sa lakoćom da postiže poene, ali je lijen i ne igra odbranu. Takvi igrači ne bi igrali u mojoj ekipi", rekao je Majk Kuper u jednom podkastu. 

Kuperov vrhunac karijere bio je 1987. godine kada je odabran za najboljeg defanzivca lige, a kao takvom mu čak ni 28,7 poena, 8,7 skokova i 8,3 asistencija po utakmici Luke Dončića nije dovoljno. On je dogurao svoje Dalas Maverikse do finala prošle godine, ali prema Kuperovom mišljenju od titule neće biti ništa dok se ne popravi u odbrani.