Košarka

Kaboklu nude 1,7 miliona za samo jednu sezonu: Stvara se novi moćni tim koji ide u Evroligu

Hapoel planira da naredne sezone igra u Evroligi i zato su poslije angažovanja Beverlija krenuli i po Kabokla.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Košarkaški klub Partizan predstaviće u ponedjeljak u "Domu sindikata" svoj novi tim za narednu sezonu, a u rosteru nema mjesta za Bruna Kabokla. Njega je Partizan suspendovao zbog odlaska usred finalne serije KLS protiv Crvene zvezde, potom se pričalo o eventualnom pomirenju, a sada je opcija samo odlazak.

Nakon dobrog nastupa na Olimpijskim igrama pojavila se mogućnost da Kabokla vidimo i u NBA, navodno su se njegove partije dopale Klivlendu, dok je sada ipak mnogo bliže tome da se "ne vraća preko okeana". Prema pisanju izraelskih medija, Brunu Kaboklu je stigla ponuda od čak 1,7 miliona dolara za jednu sezonu u Hapoelu iz Tel Aviva, što je navodno u skladu sa njegovim očekivanjima od narednog ugovora.

Hapoel je inače ovog ljeta doveo poznate igrače poput Patrika Beverlija i Džonatana Motlija, dok će trener Stefanos Dedas na raspolaganju imati i Bena Bentila, Brajana Angolu i Džoa Reglenda, inače bivše igrače Crvene zvezde i Partizana. To bi bio više nego konkurentan tim za osvajanje Evrokupa i ulazak u Evroligu.

Ostaje samo da se vidi kako će se rasplesti situacija oko Kaboklovog ugovora pošto Partizan insistira da može da bude slobodan u izboru nove sredine samo ako ugovor bude raskinut na njegovu štetu.

Ako ga pak Hapoel dovede, imaće više nego zanimljiv sastav koji će od sezone 2025/26 biti pretnja po "specijalne pozivnice".