Košarka

PRVO POJAČANJE BUDUĆNOSTI OVOG LJETA! Mladi košarkaš je stigao

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Jovanović se osvrnuo na svoj košarkaški put.

Utakmica KK Budučnosti Voli i KK Partizana
Izvor: MONDO/ ĐINA RADULOVIĆ

Prvo pojačanje Budućnost Volija ovog ljeta bio je crnogorski košarkaš, Đorđije Jovanović.

Budućnost je dolazak Jovanovića ozvaničila 13. jula - nakon tri sezone u Partizanu i jedne u Ontario Klipersima, mladi košarkaš stigao je u glavni grad Crne Gore.

"Mislim da sam donio pravu odluku nakon tri sezone u Partizanu i jedne sezone u Americi, G ligi. Mislim da je Budućnost prava sredina za mene, vraćam se kući poslije skoro pet godina i vjerujem da dolazim u pravo vrijeme, kada sam sazrio, da sam spreman i da mogu da dam maksimum ove sezone", poručio je Jovanović za klupski sajt.

Jovanović se osvrnuo na svoj košarkaški put.

"Put jeste drugačiji, ali ga ja ne bih mijenjao. Vjerujem da sam i tada donio pravu odluku, jer je odluka uslijedila nakon nedostatka minuta u Partizanu, u dogovoru sa trenerom Željkom Obradovićem, porodicom i agentima. Pošao sam u sredinu koja je malo drugačija i malo teža za Evropljane koji nisu upoznati sa cijelim sistemom. Ali svojim radom, trudom i zalaganjem sam zaslužio dobru ulogu i dobru minutažu", kazao je košarkaš Budućnosti.

Jovanović obećava maksimum.

"Moja očekivanja su da dam svoj maksimum, kao i uvijek. Da doprinesem dobrom energijom, da doprinesem ekipi što više mogu. Da se kao ekipa borimo, da odigramo svaku utakmicu kao da je posljednja i da zabilježimo što više pobjeda. Navijači mogu očekivati od mene da ću uvijek biti na 100 odsto. Energija, odbrana, uvijek prisutan na parketu. Želio bih da pozovem sve navijače Budućnosti da nas ove sezone podrže u što većem broju", dodao je Jovanović.

Jovanović je prije dvije godine sa mladom reprezentacijom Crne Gore osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

"Iskreno, te godine niko nije očekivao takav uspjeh, ni mi sami. Poslije prve utakmice koja je bila za nas dosta loša i doživjeli smo neočekivani poraz, vratili smo se u turnir, pogotovo pobjedom protiv Turske. Protiv Litvanije smo već bili umorni ali smo uspjeli da osvojimo treće mjesto protiv Izraela i da donesemo medalju", prisjetio se Jovanović.