Košarka

NIKOLA JOKIĆ VEĆ NA KONJIČKIM TRKAMA!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić je nedugo posle sletanja u Beograd otišao kući u Sombor i odmah je završio na hipodromu.

Izvor: Arena Sport /Printscreen

Košarkaši Srbije oko 13 časova sletjeli su na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sa bronzom oko vrata, a samo nekoliko sati kasnije Nikola Jokić je uslikan na hipodromu u Somboru. Nije tajna da srpski centar obožava konje i da uživa u konjičkim sportovima, tako da se odmah zaputio na stazu da uživa.

Odmah su ga i kamere snimile i to sa pivom u ruci. Nastavlja sa proslavom započetom u Parizu. Posle pobjede protiv Njemačke srpski košarkaši slavili su veliki uspjeh, pjevali, igrali i kao takvi su potom morali i na ceremoniju dodjele medalja. Nije im bilo lako na pobjedničkom postolju, ali su uspjeli da izdrže i da završe i taj obavezni dio.

Došli su dan kasnije u Beograd, Jokić je prvi izašao sa aerodroma, pridružio se saigračima u autobusu i nedugo posle toga je produžio dalje. Sada je jasno gdje je otišao. Pravo u Sombor na konjičke sportove.

O čemu se radi? U pitanju je konjički klub "Vojvođanin" iz Sobmora koji je domaćin srpskog kasačkog derbija. Na programu će da bude 10 kasačkih trka u kojima je učešće najavilo 88 grla iz 15 konjičkih klubova. Gosti na trkačkom danu biće vozači Varga Sandor, Anđal Andor i Vekaš Zoltan iz Mađarske, Peter Zadel iz Švedske i Piscuoglio Carmine iz Italije. U okviru programa biće održana i trka za francuske kobile kada će prisustvovati predstavnica francuske asocijacije Le Trot Mariana Simonot.

Pogledajte i koliko Jokić voli konjički sport: