Košarka

LEBRON VIDIO ALEKSU I PRVI MU PRIŠAO: Isplivao snimak sa tribina, ovo niste vidjeli u TV prenosu

Autor Nemanja Stanojčić

Lebron Džejms je prvi prišao Aleksi Avramoviću i podigao ga sa parketa.

Izvor: Printscreen/Instagram/House of Highlights

Srbija je bila tako blizu da napravi senzaciju i da pobijedi Ameriku u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu. U dramatičnoj završnici je pala i to je teško palo mnogima. Bogdan Bogdanović je bio u suzama, Ognjen Dobrić je bio neutješan, Aleksa Avramović je tješio saigrače, ali se vidjelo da i njemu nije lako.

Jedan detalj niste vidjeli u TV prenosu i to je bio momenat kada je Lebron Džejms prvi prišao srpskom plejmejkeru! Tako se ponaša šampion. As Lejkersa video je utučenog Aleksu kako sedi na parketu i čim se pozdravio sa svojim sunarodnicima, prišao je, podigao Avramovića sa parketa i zagrlio ga. Vidi se i da mu je rekao neke riječi utjehe, ali nije poznato šta mu je rekao.

Za razliku od brukanja Džoela Embida i svađa Kevina Durenta po društvenim mrežama, Džejms je pokazao kako se ponaša šampion. On će sa saigračima igrati u finalu protiv Francuske i boriće se za zlatnu medalju. "Ili ćemo doći sa štitom ili na njemu, vratićemo se na njemu, ali uzdignutog čela, dali smo maksimum ovo je najbolji tim u istoriji košarke, oni su ljudi kao i mi isto nema šta da ih respektujemo", rekao je Aleksa.

U subotu će se "orlovi" sa Nemcima bortii za bronzu. "Amerikanci su pogađali neke teške šuteve, vratili su se, taktički smo dobro postavili meč.. Ovo je košarka, život. Imamo oko 40 sati da se oporavimo potpuno i da obradujemo naciju. Nadam se da će i bronza da sija zlatnim sjajem", zaključio je Avramović.