Košarka

AMERI MISLILI DA JE JOKIĆ LJUT, OPET IH "ISPALIO": Bogdan stao pred kamere i objasnio zašto ne priča

Autor Dragan Šutvić

Iznenadili su se američki mediji zašto Nikola Jokić ne daje izjave u Parizu, pa je to umjesto njega objasnio kapiten Bogdan Bogdanović.

Izvor: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Nikola Jokić odigrao je senzacionalnu utakmicu za Srbiju u pobjedi protiv Australije (95:90 poslije produžetka) samo još jednom podsjetivši zašto je najbolji košarkaš na svijetu. Postigao je 21 poen, imao 14 skokova i devet asistencija, ko zna koliko dobrih poteza u odbrani (!), dok je postigao i jedan od odlučujućih koševa na meču, kada je "Sombor šaflom" izludio Australijance koji su igrali fantastično na njemu cijelu utakmicu.

Međutim, od heroja kasnije nismo čuli ni riječ, što nije neuobičajeno pošto Jokić vrlo rijetko govori za srpske medije. Sa time su se kolege u Srbiji pomirile, međutim čini se da Amerikanci nisu očekivali da od Jokića neće dobiti izjavu poslije utakmice, pošto su navikli da uvijek temeljno i naširoko razgovara sa njima poslije NBA utakmica.

Zbog toga, morali su da pitaju kapitena Bogdana Bogdanovića o čemu se radi i da li je Jokić ljut na nekoga, pa su dobili jasno objašnjenje koje se savršeno uklapa u karakter najboljeg košarkaša planete.

"Što Jokić ne priča sa medijima na Olimpijskim igrama? Sjajan je, ali znajte da Jokić priča samo sa mnom", nasmijao se prvo Bogdanović, pa ponudio objašnjenje: "Vidite, u NBA ligi ako ne priča sa medijima, onda ga kazne. Ovdje na Olimpijskim igrama nema kazni. Tako da kaže sebi da ne mora da priča. Ništa lično protiv vas ljudi".

 Podsjetimo, Srbija u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu igra upravo protiv Sjedinjenih Američkih Država i taj susret je na programu u četvrtak od 21 čas, pa ćemo vidjeti da li će "treća sreća" za srpski tim.