Košarka

Partizanu propao transfer iz NBA u posljednji čas!

Autor Dragan Šutvić

Crno-bijeli nastavljaju potragu za novim krilnim centrom jer Di Džej Vilson ne dolazi.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Američki košarkaš Di Džej Vilson (28, 208 cm) ipak neće pojačati Partizan. Iako je u prvi mah objavljeno da je sve završeno oko dolaska krilnog centra iz NBA lige, posao je ipak propao u posljednji čas zbog povrede koljena koju ima Vilson, tako da su crno-bijeli odlučili da ne rizikuju i pronađu alternativu.

Ideja je bila da Vilson na poziciji "četiri" zaigra uz Isaka Bongu i Ajzeju Majka, potencijalno i Bruna Kabokla ako se situacija sa njim razvije na obostrano zadovoljstvo, međutim sportski direktor Zoran Savić i trener Željko Obradović nastavljaju da gledaju dalje. Uz to, ostaje da se vidi šta će biti sa Aleksejem Pokuševskim, pošto je nakon informacije da dolazi u Partizan došlo do zatišja i nije još poznato da li je dio tima za sljedeću sezonu.

Di-Džej Vilson je inače ušao u NBA ligu 2017. godine kao 17. "pik" na draftu i postao je član Milvokija, s tim da je često igrao i za njegov razvojni tim. Viskonsin je napustio 2021, kada je potpisao za Hjuston, u kojem se nije dugo zadržao, kao ni u Torontu i Oklahomi. Tokom 2024. bio je član Filadelfije, ali zbog malog broja minuta želi u Evropu. To ipak neće biti u Partizanu.

Od igrača iz prošle sezone (za sada) je ostao samo Balša Koprivica, dok se situacija oko Bruna Kabokla mijenja iz dana u dan. To znači da ekipa za narednu sezonu izgleda potpuno drugačije, s tim da podsjećamo da je Partizan za sada zvanično objavio tek trojicu pojačanja (Nilikina, Lundberg i Marinković):

Plejmejkeri: Karlik Džouns, Frenk Nilikina
Bekovi: Ife Lundberg, Arijan Lakić, Sterling Braun, Duan Vašington
Krila: Vanja Marinković, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković (Džejms Naneli)
Krilni centri: Ajzeja Majk, Isak Bonga (Aleksej Pokuševski)
Centri: Brendon Dejvis, Tajrik Džouns (Balša Koprivica, Bruno Kaboklo)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!