Košarka

CRNOGORSKE KOŠARKAŠICE PORAŽENE OD MAĐARSKE

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Mađarska je povela 14:8, dok je na kraju prve četvrtine bilo 27:14.

Izvor: MN Press

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Mađarske 78:52 u Podgorici, u drugom kontrolnom meču uoči pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Za razliku od prvog meča istih selekcija, ovog puta sve je gotovo bilo u znaku Mađarica, koje su imale izuzetne procente šuta, a posebno za tri poena, što najbolje potvrđuje brojka – čak 15 pogođenih šuteva van linije 6,75!

Mađarska je povela 14:8, dok je na kraju prve četvrtine bilo 27:14.

Za razliku od prvog meča, Jelena Škerović promijenila je startnu petorku, tako da su šansu dobile Nikolina Ilić i Lana Vukčević, koja je u nekoliko navrata dokazala kakav je potencijal.

Iako je na poluvremenu imala 17 poena zaostatka (40:23), Crna Gora se nije predavala, a serijom 12:0 uspjela je konačno da izađe iz dvocifrenog minusa (38:47) sredinom treće dionice. Ipak, Mađarska je boljim šutem ponovo napravila razliku, a serijom 12:0 stigla do +22 (62:40), čime je bilo jasno da je pitanje pobjednika odlučeno…

U našoj selekciji dvocifrena je bila Dragana Živković (10), uz 3 skoka i 2 ukradene lopte, dok je Lana Vukčević postigla 8, a Milica Jovanović 7, uz po 3 skoka i asistencije.

Isti košgeterski učinak imala je Bojana Kovačević (dodala je i 4 skoka), a u strijelce su se upisale još: Anastasija Drobnjak 5, Marija Leković i Maja Bigović po 4, Ksenija Šćepanović 3, Jovana Pašić i Zorana Radonjić po 2.

Crna Gora će naredne provjere, koje će biti i posljednje uoči nastupa u Meksiku, imati 8. i 9. avgusta, kada će gostovati Sloveniji.

Crna Gora će u Meksiku igrati od 19. do 25.avgusta pretkvalifikacije za Mundobasket, a igraće u grupi B, gdje su pored naših dama i domaćina, Meksika, još selekcije Novog Zelanda i Mozambika. U pretkvalifikacijama igraju još: Koreja, Mali, Češka i Venecuela, koji čine grupu A.

Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.