Košarka

Partizan dobio novo pojačanje, ne ide u NBA ligu: Plejmejker se oglasio na Instagramu prije potvrde kluba

Autor Nemanja Stanojčić

Karlik Džouns je putem društvenih mreža potvrdio da dolazi u Partizan.

Izvor: MN Press/Instagram/CarlikJones

Dilema više nema, Karlik Džouns postaće novi košarkaš Partizana i čeka se još samo da to klub zvanično potvrdi. Na neki način je plejmejker Južnog Sudana sam sebe predstavio prije nego što je to učinio srpski tim. Oglasio se posle ponoći na svojim društvenim mrežama.

On je na svom Instagram nalogu okačio objavu na kojoj se nalaze crni i bijeli krug i emotikon oči koje gledaju ka tome. Na taj način je stavio tačku na raze spekulacije i priče oko odlaska u NBA ligu i potvrdio ono što je i predsjednik Partizana Ostoja Mijailović objavio prije njega.

Oko ponoći je prvi čovjek kluba napisao "Eto, prošlo je 12 da bi po novom za nas ipak ostalo 11. Ali radimo i dalje", iskoristio je Mijailović citat Novaka Đokovića sa Vimbldona da navijačima crno-bijelih stavi do znanja da ne moraju da brinu kada je pojačanje u pitanju.

Izvor: Instagram/CarlikJones

Džouns je ranije u julu potpisao ugovor sa Partizanom, ali je posle fantastične partije u dresu reprezentacije protiv Amerikanaca i upisanog tripl-dabla (15, 11sk, 11as) bilo spekulacija da bi mogao da "izađe" iz ugovora i da ode u NBA. Ta izlazna klauzula važila je do četvrtka u ponoć...

On je jedno od 11 novih pojačanja Partizana, od čega su trojica zvanično objavljena (Lundberg, Nilikina i Marinković. Najavio je Mijailović nešto novo za predstavljanje pojačanja, a prema trenutnom stanju tima, ovo su novi igrači: Džouns, Nilikina,Lundberg, Lakić, Braun, Marinković, Bonga, Nakić, Majk, Dejvis, Džouns, a spominje se da bi moga oda se vrati Naneli i da dođe Pokuševski, dok je od igrača iz prošle sezone ostao samo Balša Koprivica.