Košarka

Partizan gleda na sat i ima samo jednu želju: Rešava se sudbina Karlika Džounsa!

Autor Milutin Vujičić

Partizan će u roku od svega nekoliko sati saznati da li će Karlik Džouns biti dio tima za sezonu 2024/25.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Partizan je dogovorio dolazak Karlika Džounsa iz Kine, međutim i dalje mora da strijepi za njegov potpis. Klubovi iz NBA lige imaju rok do ponoći da mu ponude ugovor, čime bi se njegova saradnja sa crno-bijelima poništila, a u Humsku bi u tom slučaju čak stiglo i obeštećenje.

Ali, niko u Partizanu o novcu i ne razmišlja, apsolutni je prioritet da Karlik Džouns postane dio tima Željka Obradovića, pošto je projektovan za mjesto prvog plejmejkera. Znali su u Partizanu da će njegova cijena sigurno skočiti posle nastupa na Olimpijskim igrama, međutim malo ko je mogao da pretpostavi da će se to desiti i prije turnira, pošto je na prijateljskoj utakmici protiv SAD zabilježio tripl-dabl učinak (15 poena, 11 skokova i 11 asistencija), dok je umalo bio i junak svog Južnog Sudana jer je imao i šut za pobjedu.

Dobra vijest za Partizan je da u ovom trenutku za njega ne postoji nijedna ponuda iz NBA lige. Nije se prethodnih dana čak ni spekulisalo gdje bi mogao da nastavi karijeru u Americi, samo da klubovi iz NBA mogu da mu ponude ugovor i da ga "odvedu" iz Partizana, što se najvjerovatnije neće desiti.

Izvor: MN Press

Preporučivao ga je i bivši NBA šampion Lamar Odom, ali ako se u narednih nekoliko sati ne dogodi veleobrt, Karlik Džouns će biti pojačanje Partizana, jedno od 11 koliko su crno-bijeli doveli ovog ljeta.

Podsjetimo, Karlik Džouns je rođen u Sinsinatiju, ima 26 godina, a nakon koledž karijere u Radfordu i Luivilu nije draftovan. Ipak Dalas mu je dao šansu u svom razvonom timu, zatim je odigrao tri meča za Dalas, dva za Denver i sedam za Čikago, ukupno 12 NBA utakmica. Očigledno mu jue dosadilo da čeka pravu šansu i sada je riješio da dođe u Evropu. 

Tim Partizana za narednu sezonu izgleda ovako:

  • Plejmejkeri: Karlik Džouns, Frenk Nilikina
  • Bekovi: Ife Lundberg, Arijan Lakić, Sterling Braun
  • Krila: Vanja Marinković, Isak Bonga, Mario Nakić (Džejms Naneli)
  • Krilni centri: Ajzeja Majk (Aleksej Pokuševski)
  • Centri: Brendon Dejvis, Tajrik Džouns (Balša Koprivica)