Košarka

ZAGONETNA PORUKA ČIME MONEKEA! Da li je ova pjesma posvećena Partizanu?!

Autor Dušan Ninković

Krilni centar Čima Moneke mogao bi da postane pojačanje Partizana.

Izvor: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Partizan i dalje čeka da odjekne bombe, a Nigerijac Čima Moneke idealno se uklapa u profil igrača kakvog bi navijači voljeli da vide u crno-bijelom dresu naredne sezone. Krilni centar bio bi veliko pojačanje za ekipu Željka Obradovića, a iskusni stručnjak i najtrofejniji evropski stručnjak svih vremena naredne sezone će imati na raspolaganju potpuno novi tim.

Po riječima Ostoje Mijailovića Partizan već ima potpisane ugovore sa 11 novih košarkaša, ali je jasno da crno-bijelima treba još igrača, nakon što je iz prošlosezonskog tima ostao samo Balša Koprivica. Zbog toga je Moneke meta već nedeljama, a od košarkaša stižu samo zagonetne poruke dok Partizan i Španci pregovaraju oko obeštećenja.

Moneke je na svom Instagram profilu postavio pjesmu Lindzi Lohan pod nazivom "Glasine", a sam tekst možda objašnjava cijelu sitaciju u kojoj se nalazi poznati košarkaš. "Umoran sam od glasina, muka mi je od praćenja, umoran sam od ljudi koji lažu, govore šta žele o meni, zašto me ne puste da živim", glase stihovi pjesme u kojima se Čima pronašao.

Transfer saga koja traje čitavog ljeta očigledno je dosadila i samom košarkašu, kojeg su na kraju prethodne sezone kao opciju za tim vidjeli i Crvena zvezda i Partizan. Crveno-bijeli su u međuvremenu kompletirali tim i čeka se samo potpis Filipa Petruševa na mjestu krilnog centra, dok Partizan i dalje "čuva" mjesto za Nigerijca koji se u evropskoj košarci predstavio igrama u Baskoniji.

Moneke je profesionalnu karijeru počeo u Francuskoj i prve tri godine igrao je za četiri različita tima, zatim je u dresu španske Manrese bio MVP FIBA Lige šampiona, a to mu je donijelo i izlet u NBA ligu gdje je nosio dres Sakramenta. Zadržao se u SAD samo nekoliko sati, pa sezonu završio u Monaku i onda pojačao španski tim u kojem je blistao prethodne sezone.