Košarka

JOŠ JEDAN IGRAČ OTIŠAO IZ PARTIZANA: Dejan Radonjić ga vodi u Tursku, igraće sa Smitom!

Autor Bojan Jakovljević

Ako je i bilo neke dileme, više je nema. Mateuš Ponitka više nije košarkaš Partizana, našao je novi klub.

Izvor: MN Press

Dejan Radonjić je riješio da popuni svoj tim za narednu sezonu iz redova "vječitih rivala". Nakon što je već doveo Marka Simonovića iz Crvene zvezde i Džejlina Smita iz Partizana u turski Bahčešehir, sada je potpisao Mateuša Ponitku! Kao i Smit, i Ponitka je u finišu sezone pružao solidne partije za crno-bijele, ali jednostavno Željko Obradović je riješio da promijeni kompletnu ekipu pa za njih dvojicu nije bilo mjesta. 

Bahčešehir kome su u prošlosti igrali Ben Bentil, Jaka Blažić, Kino Kolom i Emir Preldžić će u narednoj sezoni nastupati u Evrokupu, a Dejan Radonjić i novi sportski direktor ove ekipe Nemanja Bjelica polako sklapaju tim. Veliki broj igrača iz prošle sezone napustio je ekipu, a osim Smita, Simonovića i Ponitke stigao je reprezentativac Turske Šehmuz Hazer, koji nije dobio pravu šansu u Fenerbahčeu u prethodne tri sezone.

Mateuš Pontka ima 30 godina, a nakon štoo je igrao za AZS i Prokom u domovini otišao je na dvije godine u Ostende. Zatim je ponovo igrao u poljskoj za Zjelonu Goru, a prvo iskustvo u Turskoj imao je u sezoni 2016/17 kada je nastupao za Karšijaku. Zatim je igrao za Tenerife, pa je otišao u Rusiju gdje je igrao za Lokomotivu Kubanj i Zenit. Poslije kratke epizode u Ređini nastupao je po godinu dana u Evroligi za Panatinaikos i Partizan.