Košarka

KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA SRBIJE OBJAVILA SPISAK IGRAČA ZA OLIMPIJSKE IGRE

Autor Nikola Lalović

Samo se čeka da se vidi ko će upasti na to 12. mjesto!

Izvor: MN Press/MONDO/Uroš Arsić

Košarkaška reprezentacija Srbije je trijumfalno završila pripreme za Olimpijske igre. Tim Svetislava Pešića se vratio iz Dubaija u Beograd i u tri dana upisao dvije pobjede - nad Japanom i Grčkom. 

Djeluje da postoji deset sigurnih putnika u OI, još jedan se nazire, a 12. će se naći tu shodno sa potrebama tima. Djeluje i da su dvojica igrača koji su bili sa nacionalnim timom završili i da se neće pojavjivati u Lilu.

KO SU DESET SIGURNIH?

Na pozicijama plejmejkera su Vasilije Micić i Aleksa Avramović. Tu nema dvojbe da su oni prve opcije selektora Pešića i da će im biti lopta u rukama. Na mjestima bekova kapiten Bogdan Bogdanović i Marko Gudurić su obezbijedili mjesto u avionu, a od krila tu je Ognjen Dobrić kao i Vanja Marinković. Kada su krilni centri u pitanju Filip Petrušev će svakako biti prva opcija jer je jedini zdrav, a Nikola Jović je u posljednja dva meča odagnao sumnje da će ići na Olimpijske igre. Pod košem pored Nikole Jokića tu je i Nikola Milutinov.

KO JE 12?

Izvor: SHERWIN VARDELEON / AFP / Profimedia

Ostavlja se pitanje ko je taj 12. igrač? Prema minutaži djeluje da je tu "zakucan" Uroš Plavšić. Igrao je na svim pripremnim mečevima, do sada je redovno išao sa tri centra na takmičenja Svetislav Pešić i da je i u Manilu vodio šest visokih igrača. Ipak ako se gleda šta treba Srbiji poziciono onda bi mogao Ognjen Jaramaz da ode kao treći plejmejker i neko ko može da prenese loptu i napravi pritisak u odbrani. Takođe, ako Dejan Davidovac ipak ne bude mogao Aleksej Pokuševski će upasti na to mjesto.

Dakle, 12 igrača Srbije za Olimpijske igre, ukoliko su svi zdravi i spremni trebalo bi da izgleda ovako: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Nikola Jović, Filip Petrušev, Dejan Davidovac, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Uroš Plavšić.