Košarka

LEBRON DŽEJMS u 40. GODINI KAO TERMINATOR! Svjetski šampion mu nije mogao ništa - ostavlja bez daha

Još jedan nevjerovatan nastup Lebrona Džejmsa pred Olimpijske igre.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobijedila je Njemačku u Londonu 92:88 (29:19, 19:22, 20:30, 24:17), isključivo zahvaljujući Lebronu Džejmsu (39). Nevjerovatni barjaktar olimpijskog tima Amerike ubacio je 20 poena uz šest skokova i radio je samo prave stvari u završnici, u kojoj je pri vođstvu SAD 87:84 dva minuta pre kraja "vezao" svojih pet poena i odlučio pobjednika. Nekoliko mjeseci prije svog 40. rođendana, Lebron je doslovno bio svuda na terenu i stavljao je igračima oba tima do znanja da nema namjeru da izgubi. Iako je u pitanju bio "samo" pripremni meč, Lebron je igrao intenzitetom kao da je u pitanju sedmi meč finalne NBA serije, a saigrači su ga pratili, jer nisu imali kud. Džejms je ubacio 11 od američkih 20 poena u posljednjoj četvrtini.

Uz njegovih 20 poena, pobjedi je značajno doprinio i kamerunsko-francusko-američki centar Džoel Embid sa 15, Stefon Kari ubacio je 13 (4/6 za tri), a Džru Holidej i Entoni Dejvis po 10. SAD narednih dana će se preseliti u Francusku, u Lil, gdje će u nedjelju u meču protiv Srbije na stadionu "Pjer Moro" od 17.15 časova početi učešće na Olimpijskim igrama.

Poslije ovakve Lebronove partije, više se ni ne postavlja pitanje ko će biti prvi i najvažniji igrač ekipe Stiva Kera, apsolutno prvog favorita za zlato u Parizu. Pogledajte kako je igrao Lebron: