Košarka

SRBIJA SAVLADALA GRČKU U KRCATOJ ARENI

Izvor Kurir

Ovo je ujedno bila i generalna proba za oba tima pred put na Olimpijske igre, koje se ove godine održavaju u Parizu.

Izvor: MONDO, Uroš Arsić

Košarkaši Srbije pobijedili su večeras u beogradskoj Areni selekciju Grčke rezultatom 94:72 u prijateljskoj utakmici.

Ovo je ujedno bila i generalna proba za oba tima pred put na Olimpijske igre, koje se ove godine održavaju u Parizu.

KSS je tokom današnjeg dana objavio da su sve karte za ovu utakmicu rasprodate, što ne čudi s obzirom da su navijači jedva čekali da vide okršaj Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

Sjajno su otvorili reprezentativci Srbije večerašnju utakmicu, igrali su odlično na obje strane parketa, bili su maksimalno koncentrisani i lako uspjeli da se odlijepe, a tu prednost održavali su do samog kraja utakmice.

Fokus u odbrani nestajao je s vremena na vrijeme, što je dozvoljavalo rivalu da se vraća u meč, koji nije uspio da slomi Srbiju i prelomi rezultat.

Bogdanović je bio najbolji među igračima Srbije u prvom poluvremenu i održavao prednost svog tima, a njegovo najjače oružje - šut, služilo ga je na najbolji mogući način!

Sjajno su "Orlovi" zaigrali i u drugom poluvremenu, na krilima Bogdanovića i Petruševa ponovo su se odlijepili, i sredinom treće dionice bilo je jasno da će Grci teško uspjeti da dođu do pobjede večeras.

Igrali su izabranici Svetislava Pešića maksimalno ozbiljno do samog kraja, nije bilo opuštanja što je mnogobrojna publika u beogradskoj Areni nagradila gromoglasnim aplauzom!

Najefikasniji u timu Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, 16 je dodao Nikola Jokić, dok je Filip Petrušev završio meč sa 15 poena.

U poraženom sastavu istakao se Janis Adetokumbo sa 17, a dvocifren je bio Papanikolau sa 10 na svom kontu.

Podsjetimo, izabranici Svetislava Pešića su u pripremnom periodu bili bolji od Francuske i Japana, dok su izgubili od Australije i SAD.

Reprezentacija Srbije će u srijedu 24. jula otputovati za Francusku, a na Olimpijskim igrama će biti u grupi sa SAD-om, Južnim Sudarnom i Portorikom.