Košarka

PARTIZANU STIŽE OBEŠTEĆENJE AKO OSTANE BEZ POJAČANJA! NBA timovi hoće plejmejkera, otkriveni novi detalji

Autor Nemanja Stanojčić

Ukoliko Karlik Džouns na kraju ipak ode u NBA ligu umjesto u Partizan na račun tima iz Humske stiže obeštećenje.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Partizan ima ugovor sa Karlikom Džounsom, čeka se da i zvanično bude predstavljen kao novo pojačanje, ali bi sve to moglo da propadne u "minut do 12". Zašto? Zbog toga što u njegovom ugovoru postoji izlazna klauzula za NBA ligu i ona ističe u četvrtak 25. jula. Do tada timovi iz najjače košarkaške lige na svijetu imaju rok da mu pošalju ugovor.

Ukoliko do toga zaista dođe i ako plejmejker Južnog Sudana odluči da ode "preko okeana" tim iz Humske trebalo bi da dobije obeštećenje. "Ako Džouns dobije NBA ponudu i odluči da je prihvati moraće da plati obeštećenje u iznosu od 600.000 eura", navodi se u tekstu "Mozzartsporta". Ako se to ostvari Željko Obradović i njegov stručni štab morali bi da se okrenu drugim rešenjima na poziciji plejmejkera.

Karlik ima iskustvo igranja u NBA ligi, pošto je nosio dresove Dalasa, Denvera i Čikaga, ali se tamo nije proslavio. Veći trag ostavio je u Razvojnoj ligi gdje je bio MVP dok je igrao za filijalu Bulsa. Sada je na njemu da donese konačnu odluku, da li će da traži novu šansu u NBA ili će da zaigra po prvi put u Evroligi i da bude dio Partizana?

Sve se promijenilo prije nekoliko dana na utakmici između Južnog Sudana i Amerike pošto je malo nedostajalo da upravo Džouns priredi šok. Lebron Džejms na kraju je pogodio za pobjedu (101:100), a Karlik je taj meč završio sa tripl-dabl učinkom od 15 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Izgleda da su tu partiju pratili i skauti iz najjače košarkaške lige na svijetu.