Košarka

NBA košarkaš se povukao pred Olimpijske igre!

Autor Nebojša Šatara

Navodi se da neće igrati na Olimpijskim igrama zbog "ličnih razloga".

Izvor: Chris Coduto / Getty images / Profimedia

Sjajno se Južni Sudan predstavio u meču sa Sjedinjenim Američkim Državama i zapravo ih je "drim tim" jedva pobijedio poenom razlike, ali su dobili i loše vijesti. Jedna od uzdanica tima, NBA košarkaš Bol Bol se povukao iz nacionalnog tima zbog "neodređenih ličnih razloga". 

Ovaj 24-godišnji 221 centimetar visoki centar nastupa u NBA i sin je čuvenog Manutea Bola, jednog od najboljih blokera u istoriji NBA lige. Nikada do sada nije nastupao za nacionalni tim svoje države i sada su se nadali da će im biti veliko pojačanje, ali od toga neće biti ništa.

Bol Bol je poslije završenog koledža uzet kao 44. pik od strane Denver Nagetsa 2019. godine i tu je proveo tri godine zajedno sa Nikolom Jokićem u sastavu. Zatim je prešao u Orlando gdje je odigrao odličnu sezonu, a prošle godine je igrao u Finiks Sansima. Bez njega u timu lideri Južnog Sudana na Olimpijskim igrama biće Nuni Omot koji igra u Kini, novi plejmejker Partizana Karlik Džons, gorostas u reketu Kaman Maluah sa Djuka, Marijal Šajok koji nastupa u kini i bivši NBA centar i novi igrač Makabija Venjen Gejbrijel. Sudanci će željeti da prođu dalje u grupi sa Srbijom, Sjedinjenim Američkim Državama i Portorikom.