Košarka

SUDIJE SU POMOGLE AMERIKANCIMA! Južni Sudan mučio najbolji tim planete, a ove odluke su sporne! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Dvije sporne odluke u posljednjem napadu Južnog sudana na meču protiv SAD mogle su da riješe pitanje pobjednika.

Izvor: X/FOXSports/printscreen

Košarkaška reprezentacija SAD upisala je pobjedu nad Južnim Sudanom (101:100) u prijateljskoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu, ali čini se da taj trijumf nije u potpunosti čist! Do posljednjeg napada imali smo dramu za koju se ispostavilo da ju je razriješio Lebron Džejms pgootkom za dva poena na osam sekudni do kraja susreta, međutim...

Južni Sudan je imao posljednji napad na utakmici i čini se da je u tim trenucima napravljen ogroman previd! Sjajni Karlik Džouns preuzeo je odgovornost u posljednjim sekundama i nakon prodora pokušao da pogodi za pobjedu, ali nije bio precizan. Borbeni Venjen Gebrijel uhvatio je ofanzivni skok i Južni Sudan je dobio drugu šansu za trijumf, koja nije iskorišćena... Da li je bilo faula u tom trenutku?

Snimak govori da je postojao kontakt između Gebrijela i Entonija Edvardsa, pa možda malo i čui zašto Južni Sudan u posljednjim sekundama nije dobio slobodna bacanja za izjednačenje ili pobjedu nad SAD. Takođe, prilikom promašaja Gebrijela vidi se kako Entoni Dejvis iz čista mira dodiruje obruč, ali sudije ni taj detalj nisu registrovale kao kršenje pravila, iako se može smatrati da je iskusni centar uticao na postizanje poena u ovoj situaciji. Pogledajte snimak cijele akcije:

Na kraju je Amerika nekako preživjela nalet Južnog Sudana koji je pokazao da će na Olimpijskim igrama biti paklen rival za sve timove u grupnoj fazi. Momci iz Afrike pokazali su zube prvom favoritu turnira, pa su u jednom trenutku prijateljskog meča imali čak 16 poena prednosti na svojoj strani!