Košarka

EGZUM SE POVRIJEDIO PRED OLIMPIJSKE IGRE: Pao na parket i uhvatio se za glavu

Autor Bojan Jakovljević

Dante Egzum povrijedio se pred Olimpijske igre, ali prema prvim informacijama situacija nije toliko ozbiljna kao što je djelovalo.

Izvor: Printscreen/X/Grant Afseth

Reprezentacije ulaze u završni dio priprema za Olimpijske igre i imaju posljednje provjere uoči starta najvećeg sportskog takmičenja. Tako je i Australija rutinski pobijedila Portoriko - 90:75. Bez većih problema savladala je tim koji će igrati u istoj grupi sa reprezentacijom Srbije u Lilu.

Loša vijest za Australijance je to što se povrijedio Dante Egzum. Nezgodno je pao i udario glavom u koljeno svog saigrača. Ljekari su brzo izašli na parket, meč je zaustavljen i poslije nekoliko minuta otišao je u svlačionicu sa ljekarskim timom. Dobra vijest je da se vratio na klupu i ostatak meča gledao je u civilu.

Jasno je da niko nije htio da rizikuje i da ga vraća u igru povrijeđenog. Prve informacije govore da nije toliko ozbiljno kao što je djelovalo u jednom trenutku. Očekuju se dodatni pregledi i snimanje i mala je vjerovatnoća da će igrati protiv Francuske u narednoj utakmici. Australija je u grupi sa Španijom, Kanadom i Grčkom na Olimpijskim igrama.

Što se liste strijelaca tiče kod pobjednika najbolji su bili Džoš Gidi (19, 5as, 4sk), Peti Mils (15, 4sk, 3as) i Džok Lendejl (12, 6sk), dok su se na drugoj strani istakli Ismael Romero (17, 7sk) i Alim Ford (10). Najbolji igrač Portorikanaca Hose Alvarado se ispromašivao (0/5 iz igre) i meč je završio bez poena, uz osam skokova i dva asistencije.