Košarka

NIKOLA JOKIĆ U TRANSU PRED PARIZ! Kad je čuo ovu pjesmu, odmah je prišao mikrofonu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Najbolji košarkaš na planeti opustio se pred velike izazove koji čekaju Srbiju tokom ljeta.

Izvor: MN Press

Košarkaši Srbije pokušaće da se domognu zlatne medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, a važan adtu selektora Svetislava Pešića biće Nikola Jokić. Povratnik u nacionalni tim nakon propuštenog Mundobasketa na Filipinima trebalo bi da donese potpuno novu dimenziju timu, jer u reprezentaciju stiže kao trostruki MVP NBA lige.

Naporne pripreme za Pariz reprezentativci su "presjekli" kratkim odmorom, a slobodan dan iskoristili su za izlazak. Uz muzičku pratnju benda "La campanella" reprezentativci Srbije krenuli su ka Olimpijskim igrama u Parizu, tačnije ka košarkaškom dijelu turnira koji će se igrati u Lilu. Tom prilikom Nikola Jokić uživao je u pjesmi "A sad adio"...

Dobro su raspoloženi bili i ostali srpski reprezentativci, pa čitavu naciju može da raduje dobra atmosfera u Pešićevom timu pred velike izazove koji slijede. Srbija će prvo igrati niz pripremnih mečeva protiv jakih rivala, a zatim se na Olimpijskim igrama boriti i protiv izuzetno jakog tima SAD.

Prvi meč na Olimpijskim igrama Srbija će imati upravo protiv amerike 28. jula, a zatim slijede Portoriko 31. jula i Južni Sudan 3. avgusta. Plasman u drugu fazu takmičenja obezbijediće po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, ali i dvije od tri najbolje trećeplasirane selekcije.