Košarka

HRVAT STIŽE KOD JOKIĆA! Opet se pravi šampionski Denver - Nikoli bolje pojačanje nije trebalo!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Nikola Jokić konačno će dobiti pravog saigrača u centarskoj liniji Denvera.

Izvor: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

Najbolji NBA košarkaš u posljednje četiri sezone konačno će dobiti pojačanje kakvo mu je potrebno - Denver Nagetsi su odlučili da potpišu ugovor sa hrvatskim košarkašem Darijom Šarićem (30), koji će postati najveća pomoć Nikoli Jokiću u reketu tima iz Kolorada. Ujedno, Šarićev dolazak mogao bi da nagovijesti potpunu reorganizaciju tima u kojem ima materijala za još neki lov na šampionski prsten.

Iako je prethodnih dana iz Grčke krenula informacija da je Panatinaikos zainteresovan za iskusnog Hrvata, jasno je da se Šarić neće tako brzo vratiti u evropsku košarku. Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, američki novinari najviše upućen u transfere unutar NBA lige, hrvatski košarkaš koji igra na centarskim pozicijama potpisaće dvogodišnji ugovor težak 10,6 miliona dolara. Druga godina ugovora biće odluka igrača da li želi da ostane u timu.

Dario Šarić je tokom prethodne sezone u dresu Golden Stejt Voriorsa prosečno bilježio osam poena, 4,4 skoka i 2,2 asistencije, pa je jasno da Denver dobija veliko pojačanje za reket koji je izuzetno ranjiv kada Nikola Jokić nije na parketu. Dolazak hrvatskog košarkaša je dobra stvar i zato što je veliki dio karijere proveo na mjestu krilnog centra, pa bismo mogli da ga vidimo na parketu istovremeno kad i Jokića, koji će znati da iskoristi njegove kvalitete.

Šarić je rođen u Šibeniku, ponikao je u Zrinjevcu, a zatim igrao za Zagreb, Dubravu i Cibonu prije nego što je počeo inostranu karijeru. Nakon što ga je Orlando uzeo kao 12. pika 2014. godine i odmah trejdovao u Filadelfiju, nosio je dres Anadolu Efesa, a zatim otišao u NBA. Igrao je za Filadelfiju, Minesotu, Finiks, Oklahomu i Golden Stejt - ukupno čak 477 mečeva u ligaškom i 26 u plej-of dijelu sezona.