Košarka

JOŠ JEDAN ODLAZAK IZ CRVENE ZVEZDE: Pričalo se da će u Španiju, obistinilo se!

Autor Nikola Lalović

Posle godinu dana otišao je iz Crvene zvezde Adam Hanga.

Izvor: MN Press

Nakon što se Trej Tompkins vratio u Španiju posle angažmana u Crvenoj zvezdi, sada je isto uradio i Adam Hanga! Kao što je i ranije pisano, on će karijeru posle evroligaške sezone u Beogradu nastaviti u redovima Huventuda. Odlazi u španski klub u ligu u kojoj je sa uspehom nastupao za Mursiju, Baskoniju, Barselonu i Real Madrid. 

Iskusni 35-godišnji košarkaš se mučio sa povredama tokom sezone u Beogradu, a u Evroligi je prosečno beležio 7 poena, 3,2 skoka i 2 asistencije u karijeri. Često je prošle sezone u dresu crveno-belih igrao i na poziciji plejmejkera i pokrivao to mesto usled povreda Nikole Topića, Šabaza Nejpira, Miloša Teodosića i Jaga Dos Santosa, a iako je imao opciju da produži ugovor na još godinu dana to se nije desilo. Ipak emotivno se oprostio od Crvene zvezde. 

"Bila je to samo jedna godina, ali osećam uspomene i iskustvo za ceo život. Hvala ti Beograde! Moja porodica nikada nije bila srećnija, voleli smo i živeli svaki trenutak. Hvala ti Crvena zvezdo. Zaista je bilo zadovoljstvo nositi crveno-beli dres ovog istorijskog kluba. Kao što sam mnogo puta rekao, ovaj klub ima nešto veoma posebno i neverovatno, na čemu mu zavidi cela Evropa. Strast i ljubav koju navijači pokazuju prema ovom sportu je neuporediva. Samo oni koji su to živeli i bili deo toga mogli su da razumeju. Hvala", napisao je Adam Hanga na svom Instagram profilu.

Tagovi