Košarka

BOŠKO RADOVIĆ: Moramo biti oprezni sa očekivanjima

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Olimpijske igre su san svakog sportiste, a svoje snove ima i Crna Gora. Odlazak na Igre bio bi kruna višegodišnjeg rada, uspjeh za sva vremena.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Crna Gora je u izmijenjenom i podmlađenom sastavu stigla u Rigu. Poznato je da nema Bojana Dubljevića, Nikole Ivanovića, Vladimira Mihailovića, Nemanje Radovića, Marka Todorovića i Zorana Nikolića, kao ni Fedora Žugića i Jovana Kljajića, kako pišu Vijesti.

"Smatram da su Brazil i Letonija iz ove dvije grupe favoriti, dok smo mi sa prilično izmijenjenim sastavom u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Ali, mislim da smo se dobro spremili, da ćemo izgledati najbolje moguće u ovom momentu, da ćemo biti tačni i precizni u oba pravca, jer jedino tako možemo sjutra protiv sjajne reprezentacije Brazila doći u poziciju da eventualno stignemo do pobjede", kazao je Radović.

Olimpijske igre su san svakog sportiste, a svoje snove ima i Crna Gora. Odlazak na Igre bio bi kruna višegodišnjeg rada, uspjeh za sva vremena.

"Privilegija je biti ovdje. Sve reprezentacije su stigle u najjačim sastavima, jer i pored svih uspjeha u klubovima, svi imaju želju da budu sa svojim reprezentacijama dio OI. Samim tim čeka nas težak posao, a ne bih se vraćao na činjenicu ko nedostaje, jer ovdje je trenutno 12 najboljih igrača koje imamo i sa njima ćemo pokušati da napravimo dobar posao u Rigi" jasan je selektor.

Prva prepreka na turniru je jaka selekcija Brazila, predvođena selektorom Aleksandrom Petrovićem, koji je "karioke" vodio i prije pet godina, kada je Crna Gora protiv Brazila igrala na Mundobasketu u Kini.

"Ono što mi treba da radimo je da igru u napadu i odbrani svedemo pet na pet. Da zaustavimo njihovu tranziciju. Brazil je talentovana reprezentacija, sa mladim i iskusnim igračima, a samim tim prilično kompletna. Moramo biti veoma precizni i u napadu i u odbrani, kako bi bili u utakmici", zaključio je Radović.

Nakon Brazila, Crna Gora će u srijedu (14:30) protiv Kameruna odigrati drugu utakmicu u grupi. Eventualno polufinale je na programu u subotu, a finale u nedjelju.

Pobjednik ovog turnira će na Igrama biti u grupi sa Japanom, domaćinom Francuskom i aktuelnim prvakom svijeta - Njemačkom.