Košarka

KOŠARKAŠI CRNE GORE STIGLI U ATINU! Popović: U Podgorici smo trenirali jako dobro

Autor Milica Mrvaljević

Nakon kratkog odmora, naša reprezentacija u dvorani Olimpijakosa ,,Mira i prijateljstva“ odradila je trening, prvi uoči sjutrašnjeg meča protiv Grčke, na startu Akropolis kupa.

Košarkaši Crne Gore nakon devet dana priprema u Podgorici, danas u popodnevnim časovima letom preko Istanbula doputovali su u Atinu.

Nakon kratkog odmora, naša reprezentacija u dvorani Olimpijakosa ,,Mira i prijateljstva“ odradila je trening, prvi uoči sjutrašnjeg meča protiv Grčke, na startu Akropolis kupa.

“Poslije par dana priprema u Podgorici doputovali smo u Atinu, gdje ćemo imati priliku da u okviru jakog turnira odigramo dvije kontrolne utakmice, koje će biti jedine provjere uoči nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Sigurno da će mečevi protiv Grčke i Bahama, koji takođe igraju kvalifikacije za Olimpijske igre biti izuzetno jaki, ali i veoma korisni, da vidimo u kakvom smo stanju i određene stvari da provjerimo nakon mini priprema u Podgorici. Naravno, kao i svaki pripremni turnir koristiće nam da vidimo šta možemo da popravimo, da budemo bolji, kako bi što spremniji otputovali za Rigu na olimpijski turnir”, kazao je Petar Popović, reprezentativac Crne Gore.

Kapiten Budućnosti uvjeren je da će naša reprezentacija nastojati da u Letoniji napravi podvig.

Domaćin kvalifikacionog turnira od 2. do 7.jula je Riga, a “crveni” su u grupi sa Brazilom i Kamerunom. Samo pobjednik grupe izboriće finalnu utakmicu sa prvoplasiranim iz druge grupe, gdje su domaćin Letonija, Gruzija i Filipini. Pobjednik finalne utakmice čekiraće vizu za Pariz.

“Ovo je za nas turnir prvi ovakvog tipa, možda malo čudan termin, odmah nakon napornih sezona, ali trenirali smo zaista dobro u Podgorici i nadam se da smo spremni da se pokažemo u što boljem svijetlu. San svih nas je da odemo na Olimpijske igre, a u kvalifikacijama gdje se igra u turnirskom sistemu, mislim da imamo šanse i nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo ostvariti rezultat koji svi sanjamo”, optimistično je poručio Popović.

Crna Gora je prvi put u prilici da se bori za Olimpijske igre, a naša reprezentacija prilično je oslabljena. Ali, i pored toga Cetinjanin vjeruje u ovaj tim.

“Poznato je da je selekcija podmlađena, ali mislim da baš ta mladost može biti naš adut. Naravno, pored toga i energija koja mora biti na izuzetnom nivou. Moja generacija (96.godište), prvi put smo se našli u reprezentaciji da smo među starijima, tako da je to novitet, ali motiv i borbenost moraju da nas krase na svakoj utakmici”, zaključio je Popović.

Crna Gora igra sjutra protiv Grčke u okviru prvog kola Akropolis kupa, a utakmica počinje u 19 časova po našem vremenu.