Košarka

DŽORDANU SU NABIJALI STATISTIKU! Oglasio se bivši Majklov saigrač i napravio haos: Nisam mogao da vjerujem

Autor Nemanja Stanojčić

Skoti Pipen tvrdi da su Majklu Džordanu namještali određene statističke podatke...

Izvor: Profimedia

Majkl Džordan i Skoti Pipen osvojili su zajedno šest NBA titula. Igrali su u Čikagu i tamo su dominirali, dva puta su uspjeli da dođu do tri uzastopne titule, prvo od 1991. do 1993. godine, pa onda od 1996. do 1998. godine. Mnogi smatraju da su oni među najboljim tandemima u istoriji košarke.

Na parketu su blistali, mada se van terena nisu toliko dobro slagali. Stvari su eskalirale od kada je Džordan objavio dokumentarac pod nazivom "Poslednji ples" u kom je, očekivano, sebe stavio u prvi plan. Smetalo je to Pipenu koji ga je javno prozivao, napadao i nije se mirio sa načinom na koji je predstavljen u tom serijalu.

Da među njima postoji netrpeljivost govore i riječi koje je Skoti napisao u svojoj knjizi "Unguarded" gdje je ispričao kako su ljudi zaduženi za statistiku "gurali" po mnogima najboljeg košarkaša svih vremena. "Recimo, ja odbijem loptu, presječem dodavanje ili tako nešto i odbije se do Majkla. Trebalo bi ja da dobijem zasluge za ukradenu loptu, zar ne? Ne. često je ta ukradena lopta upisivana u statistiku njemu i ja ništa nisam mogao da uradim po tom pitanju", napisao je Pipen.

Ispričao je i jedan detalj iz svlačionice. "Jedno veče je taj čovjek koji je vodio statistiku ušao u svlačionicu kako bi predao papir sa statističkim podacima Filu Džeksonu. Nisam mogao da vjerujem kada sam video pogled kakav je uputio Majklu. 'Vidiš kako te pazimo MJ', dobacio mu je", otkrio je Pipen.

Izazvalo je ovo reakciju na društvenim mrežama. Pojedinci su na strani Pipena i smatraju da ne dobija dovoljno zasluga za osvojenih šest titula, ali ima i onih koji veruju da je Skoti samo ljubomoran na Majkla zbog toga što se toliko piše i priča o njemu i što se stavlja u prvi plan...