Košarka

CRVENA ZVEZDA DOVELA SJAJNOG ŠUTERA: Sve je gotovo, Amerikanac stiže u Beograd!

Autor Dušan Ninković

Dres Crvene zvezde u narednoj sezoni nosiće i doskorašnji igrač Olimpijakosa Ajzeja Kenan.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda ima prvo veliko pojačanje za narednu sezonu! Američki bek Ajzeja Kenan (33) dogovorio je sve detalje saradnje sa beogradskim klubom, a u petak uveče odigrao je i poslednji meč u dresu Olimpijakosa. Poraz od Panatinaikosa u majstorici grčkog prvenstva bio je oproštaj Kenana koji će u narednoj sezoni igrati za srpski klub, ali i u istim bojama kao do sada.

Kako prenosi "Meridiansport", Ajzeja Kenan je i definitivno dogovorio saradnju sa Crvenom zvezdom, pa će u tim Janisa Sferopulosa donijeti ogromno iskustvo i kvalitet na bekovskim pozicijama. U tek završenoj sezoni Amerikanac je bilježio 11,1 poen za 23 minuta po meču, uz impresivnih 42,5 odsto u šutu za tri poena, a odigrao je čak 41 meč u takmičenju.

Ranije u karijeri Ajzeja Kenan igrao je za Hjsuton, Filadelfiju, Čikago, ponovo Hjuston, Finiks, Minesotu i Milvoki, uz povremene nastupe u Razvojnoj ligi. U evropskoj košarci nastupao je za Uniks, Galatasaraj i Olimpijakos, čiji je član bio tokom dvije sezone. Sada će igrati u Crvenoj zvezdi, čiji navijači imaju bratske odnose sa fanovima kluba iz Pireja pa neće morati da se navikava na nove boje, ali i pojedine pesme koje se čuju u obije hale.

Što se tiče igračkog kadra Crvene zvezde za narednu sezonu, srpski tim je za sada više produžavao ugovore nego što je potpisivao nove. Prvo su parafe na nove ugovore stavili stranci Džoel Bolomboj i Rokas Gedraitis, pridružili su im se najiskusniji srpski igrači Branko Lazić i Miloš Teodosić, dok je jedini novajlija Uroš Plavšić koji je stigao iz Mege. Navijači sa nestrpljenjem čekaju završetak sage oko Nikole Kalinića, koji bi mogao po treći put da obuče crveno-bijelo.