Košarka

JEDNA MIŠKOVA PORUKA NAPRAVILA EVROPSKOG ŠAMPIONA: Ovako je Ražnatović odveo Atamana u Panatinaikos

Srpski menadžer Miško Ražnatović bio ključan čovjek za dogovor Ergina Atamana i Panatinaikosa.

Izvor: MN Press/Stellios Stefanou/Eurokinissi Sports

Košarkaši Panatinaikosa pobjedom nad Real Madridom stigli su do novog trofeja u Evroligi, prvog nakon odlaska iz kluba Željka Obradovića koji je svojevremeno sa grčkim timom dominirao na kontinentu. Ovog puta pehar je u Atinu donio turski stručnjak Ergin Ataman, a sve je krenulo od ideje Miška Ražnatovića.

Priča o šampionskom Panatinaikosu počela je da se priča u martu 2023. godine, kada je postalo jasno da turski stručnjak napušta Efes u kojem je osvojio dvije Evrolige. Birala se destiancija za nastavak karijere, a srpski menadžer imao je ideju koju je kasnije i sproveo u djelo - Atamana je odveo kod Dimitrisa Janakopulosa!

"Među nama, ako odlučiš da tokom ljeta kreneš na nešto veće i jače. Ataman. Siguran sam da je za rat u Grčkoj ovo mnogo bolje nego španske varijante. Pričaćemo kada dođe vrijeme za to. Samo da znaš, ukoliko si zainteresovan, ovo nije nemoguće. Mnogo zavisi od plej-ofa Evrolige", napisao je Miško Ražnatović Dimitrisu Janakopulosu početkom marta 2023. godine. Pogledajte njihovu prepisku:

Prvi čovjek Panatinaikosa očigledno je imao u vidu neke španske trenere, ali je Miško Ražnatović prepoznao da je Ergin Ataman mnogo bolja opcija za rivalstvo protiv Olimpijakosa i evropske uspjehe grčkog kluba. To je naišlo na odboravanje Janakopulosa. "Ćao... Ataman je moja omiljena osoba u evropskoj košarci. Veoma sam zainteresovan za to. Pozvaću te povodom toga uskoro", odgovorio je Grk i tako je počelo stvaranje šampionskog tima.

Godinu dana i nekoliko nedjelja kasnije Panatinaikos je prvak Evrope, a Ergin Ataman je u svojoj debitantskoj sezoni donio klubu trofej koji se godinama čekao. U međuvremenu je Panatinaikso promijenio cijeli tim, pa su potpise na ugovor sa timom iz Atine stavile zvijezde poput Kostasa Slukasa, Kendrika Nana, Luke Vildoze, Janisa Papapetrua, Huanća Ernangomeza, Matijasa Lesora...