Košarka

Žestoka kazna za Gurovića: Izbačen iz košarke na šest mjeseci, a to nije sve

Milan Gurović neće moći da radi u košarci narednih šest mjeseci, zvanično je odlučeno.

Izvor: MN Press

Legendarni srpski košarkaš Milan Gurović izbačen je iz košarke na šest meseci nakon tuče na utakmici mlađih kategorija između beogradskog Reala i Vizure. Pored šest mjeseci zabrane rada u sportu, Gurović je dobio i novčanu kaznu u iznosu od 250 hiljada dinara, odlučila je Disciplinska komisija Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Gurović je "uletio" među juniore dva kluba kada je izbila tuča na utakmici, a zbog slabe organizacije kažnjen je i Real. Klub će zbog nedovoljnog broja redara, nedostavljanja potvrde o prijavi utakmice MUP-u, kao i zbog ulaska navijača na parket po završetku meča ukupno morati da plati ukupno 100.000 dinara. Ali, to nije i kraj kaznama za incidente, pošto su kažnjeni i mladi igrači dva tima.

Vukman Gurović, sin Milana Gurovića i košarkaš Reala, kažnjen je zabranom igranja tri mjeseca i sa 18.000 dinara, Simon Majok je dobio kaznu od četiri mjeseca neigranja i 30.000 dinara, a Tadija Stevanović tri mjeseca zabrane igranja i 18.000 dinara. Što se tiče Vizure, Strahinja Bogdanović je dobio kaznu od dva mjeseca neigranja i 18.000 dinara, Đorđe Antić je kažnjen sa tri mjeseca zabrane i 18.000 dinara, dok je Nikoli Vasiću određena suspenzija tri meseca i 24.000 dinara.

U pitanju su kazne koje su donesene na osnovu Disciplinskog pravilnika Košarkaškog saveza Srbije, s tim da svi kažnjeni imaju pravo žalbe drugostepenom organu u roku od osam dana od objavljivanja.