Košarka

DANAS TREĆI SUSRET BUDUĆNOST VOLIJA I SC DERBIJA!

Autor Milica Mrvaljević

Košarkaši Budućnost Volija i SC Derbija odigraće danas u Podgorici treći meč finala plej-ofa prvenstva Crne Gore.

Izvor: MONDO/ ĐINA RADULOVIĆ

Budućnost je dobila prva dva međusobna duela i za novi šampionski trofej neophodan joj je još jedan trijumf.

U prvom meču slavila je 91:75, dok je u drugom bilo 90:82.

"Plavi” danas (18 sati), u sedmom okršaju sa gradskim rivalom u sezoni, imaju meč loptu - ako pobijede osvojiće 16. titulu. Žakelj je zbog pravila o ograničenom broju stranih igrača u finalnoj seriji imao kraću klupu od kolege na drugoj strani, Dejana Jakare. Trener Budućnosti je u oba finalna meča od stranaca koristio Jogija Ferela, Kenana Kamenjaša, Flečera Megija i Mekinlija Rajta, a u sastavu nije bilo ni kapitena - Petra Popovića, dok su Vladimir Mihailović i Andrija Grbović ranije završili sezonu. S druge strane, kod “studenata” nije bilo Obrija Dokinsa.

Stigli smo do treće utakmice, imamo priliku da finalnu seriju završimo na najbolji mogući način. Sigurno neće biti lako, jer je Derbi dobra ekipa, što je pokazao tokom čitave sezone - kazao je u najavi meča centar Budućnosti, Kenan Kamenjaš, koji je zimus upravo iz Derbija stigao u Budućnost.

Budućnost je u prvom meču bila ubjedljiva (91:75), dok je mnogo neizvjesnije bilo u drugoj utakmici (90:82). SC Derbi je u prvom dijelu imao 11 poena prednosti, bio u igri do samog finiša, ali je na kraju presudio kvalitet Ferela i Rajta, koji su bili najzaslužniji za drugi trijumf favorita.

U drugom meču finalne serije su pokazali da imaju kvalitet, da posjeduju želju i volju da se nadmeću sa nama. Mi smo pokazali zašto smo kroz čitavu sezonu bili u top tri ekipe i zašto zaslužujemo da osvojimo ovaj trofej - smatra Kamenjaš.

Kamenjaš je tokom finalne serije veliku borbu pod košem vodio sa Tomislavom Ivišićem. Mladi hrvatski košarkaš je drugu utakmicu odigrao sjajno, imao 25 poena i sedam skokova, ali njegov učinak nije bio dovoljan za pobjedu.

U drugoj utakmici smo pružili kvalitetan otpor. Bolje smo reagovali nego u prvom meču. Ali, to nije bilo dovoljno za trijumf, nadam se da ćemo slaviti u trećem duelu i da ćemo produžiti finalnu seriju - poručio je Ivišić.

Duel u dvorani Morača počeće u 18 sati.

U finalu igra se na tri pobjede.