Košarka

OBRADOVIĆ SMIRUJE AVRAMOVIĆA PORED PARKETA! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Željko Obradović i Aleksa Avramović imali su nešto duži razgovor na meču protiv Crvene zvezde.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Partizan je izgubio prvi meč finalne serije ABA lige od Crvene zvezde(85:82). U dramatičnoj završnici Dejan Davidovac donio je trijumf crveno-bijelima u Pioniru, a na meču viđeno je mnogo različitih detalja. Jedan takav dogodio se na početku druge četvrtine kada su Aleksa Avramović i Željko Obradović imali nešto duži razgovor kraj aut linije.

Srpski plejmejker nije igrao u prvoj četvrtini, već se našao u petorci za početak druge dionice. Odmah po ulasku u igru je poentirao, da bi poslije promašaja Treja Tompkinsa uslijedio nešto brži napad koji je Kevin Panter smirio. Dodao je loptu do Alekse koji je na 12 sekundi prije kraja napada šutirao trojku sa nešto veće udaljenosti i promašio. Uslijedio je koš Luke Mitrovića pod faulom i dok se čekalo da izvede dodatno slobodno bacanje iskusni stručnjak je napravio izmenu i uveo Džejmsa Nanelija umjesto Avramovića.

Nije se to dopalo organizatoru igre crno-bijelih koji je prilikom odlaska ka klupi odmahivao glavom, vidno nezadovoljan. Nije to ni pokušao da sakrije, što je primijetio i Željko. Zaustavio ga je prije nego što je sjeo na klupu i njih dvojica imali su nešto duži razgovor. Može da se nasluti da mu je Obradović zamjerio što je prerano završio napad i što nije bio strpljiviji, ali se po reakcijama jednog i drugog vidi da su pokušali da razjasne taj detalj.

U jednom momentu je Željko zagrlio Aleksu, privukao ga k sebi i poslije toga se razgovor završio. Avramović je otišao i sjeo na svoje mjesto. Proveo je na parketu oko minut i po. Nije dugo bio van parketa, pošto je ponovo ušao u igru vrlo brzo i odmah poentirao pod faulom, a dao je i dodatno slobodno bacanje.