Košarka

SANJA DRES PARTIZANA, A MVP JE JEDNE OD NAJJAČIH EVROPSKIH LIGA: Nenad opet dominirao, da li je ovo plej za Željka?

Autor Nikola Lalović

Makedonski plejmejker Nenad Dimitrijević nastavlja da bude najveća prijetnja u VTB ligi!

Izvor: Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

On ne krije da sanja dres Partizana, a mediji su ga često i povezivali sa dolaskom u redove crno-bijelih. Ove sezone je Nenad Dimitrijević definitivno i dokazao da ima kvalitet za Evroligu!  Sjajni Makedonac je završio sezonu VTB lige kao MVP, a dobio je to priznanje pošto je u dresu UNIKSA prosečno beležio 19 poena uz 6,6 asistencija, 3,6 skokova i 1,3 ukradene lopte po meču.

Momak iz Skoplja je karijeru počeo u Huventudu gde je igrao od 2016. do 2021. godine, a zatim je jednu sezonu proveo u

Valensiji. U prethodne dvije godine je član Uniksa, a nakon što je prošle sezone osvojio VTB ligu i bio MVP finala, sada je dobio i MVP trofej regularnog dijela lige.

“Nisam bio rođen, ali znam svaki detalj tog duela. Moja porodica navija za Partizan i odrastao sam uz Partizan. Naravno, znam i za taj šut Đorđevića. Predsjednik kluba Huan Antonio Morales tada je nosi dres Huventuda, a neki od trenera u to vreme bili su tinejdžeri i malo ih zafrkavam tim Saletovim šutom. Dobro poznajem istoriju, a taj neverovatan duel iz Istanbula uvek će ih povezivati. Dve godine kasnije Željko Obradović je sa mojim klubom osvojio evropsku titulu i na neki način vratio im dug", rekao je u jednom intervjuu dok je igrao za Huventud Nenad Dimitrijević.