Košarka

DUBAI ULAZI U ABA, LIGA SE PROŠIRUJE! Nema ispadanja, donijete nove odluke - sjednica bez BUDUĆNOSTI I PARTIZANA

Autor Nemanja Stanojčić

ABA liga od naredne sezone brojaće 16 klubova i jedan od njih biće Dubai.

Izvor: MONDO/ ĐINA RADULOVIĆ

Nova sjednica ABA lige održana je i nove odluke su donijete. Dubai će i definitivno biti dio regionalnog tkamičenja od sezone 2024/25 i to nije sve. Učestvovaće 16 klubova, što ujedno znači i da ove sezone neće biti ispadanja piše "Mozzartsport". Dakle, svi klubovi su sigurni i pored spomenutog tima ulazi i pobjednik ABA 2 lige.

Dakle, neće biti baržaa, ispadanja ni ničega sličnog. Takođe, omogućeno je i da šest klubova iz iste zemlje bude dio najjačeg regionalnog takmičenja. To znači da neće biti prepreka da još jedan srpski klub uđe u takmičenje u slučaju osvajanja ABA 2 lige. 

"Studentski centar biće upisan u listu suvlasnika, Borac i Split sačekaće do kraja juna kako bi se donijela konačna odluka o njihovom uključivanju na isti spisak. Predstavnici Partizana i Budućnosti nisu bili prisutni na sastanku putem video linka", piše u tekstu.

Nedavno se pojavila informacija da bi Dubai mogao da uđe u košarkašku ligu Srbije i to na inicijativu selektora Srbije Svetislava Pešića. Od toga neće biti ništa, dok se i dalje čeka više informacija o samom klubu i o tome ko bi mogao da ih vodi sa klupe. Glavna meta navodno je upravo Pešić, a interesantno je da je potpredsjednik kluba Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića.

Navodno je postignut sporazum i da maksimalno šest timova po nacionalnom ključu može da bude dio ABA lige.

Predstavnici Budućnosti nisu prisustvovali ni prethodnoj sjednici Skupštine, dok iz Partizana nisu glasali za ulazak Dubaija.

„Budućnost Voli nema ništa protiv da se Dubaiju već od sljedeće takmičarske sezone omogući igranje u ABA ligi, ali insistira na tome da taj prijem bude obavljen uz poštovanje ugovora i Statuta”, navela je Budućnost u saopštenju prije dvadesetak dana.