Košarka

RAJT SRUŠIO ZVEZDINE SNOVE! Crveno-bijeli PRIJETILI, ali se NOVIM PORAZOM oprostili od Delija u Evroligi!

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa u 33. kolu Evrolige rezultatom 86:89 (14:23, 25:19, 25:21, 22:26).

Izvor: MN Press

Olimpijakos je ovom pobjedom obezbijedio učešće u plej-ofu elitnog takmičenja, ekipa iz Pireja je na skoru 21-12 i boriće se do kraja elitnog takmičenja čak i za drugu poziciju, dok su crveno-bijeli doživjeli i 22. poraz uz 11 pobjeda, a šanse za plej-in su odavno izgubljene.

Gosti su od početka nametnuli svoj ritam, raspucali su se Vokap i Kenan, odbrana je bila granitna, a na kraju prve dionice bilo je +9 za Olimpijakos.

Zvezda je odgovorila prvenstveno poenima iz druge šanse, imali su sedam ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu crveno-bijeli, dok je poenterski najraspoloženiji bio Adam Hanga koji je do puze postigao 15 poena. Mađar je postigao tešku trojku uz zvuk sirene za kraj druge dionice, tako da su na odmor izabranici Janisa Sferopulosa otišli sa jednim posjedom razlike 39:42.

Kako su počeli utakmicu gosti iz Pireja, tako su i nastavili na startu drugog poluvremena. Trojke Papanikolaua i Vokapa i sigurna prednost.

Nisu se predavalči domaći košarkaši, koji su očigledno bili motivisani da se na najbolji mogući način oproste od domaće publike. Nemanja Nedović se razigrao i svojim dalekometnim šutevima vratio je egal svom timu.

Trojkom Miloša Teodosića uiz zvuk sirene crveno-bijeli su u poslednjoj dionici preuzeli vođstvo 64:63.

Međutim, kako Zvezda priđe rezultatski, tako Olimpijakos nađe pravo rješenje.

Fenomenalni Mozes Rajt je preuzeo stvari u svoje ruke, poentirao je iz reketa i pravio ogromne probleme odbrani crveno-bijelih.

Amerikanac je postigao osam poena u nizu i odbija sve Zvezdine nalete.

Gledali smo dramu u poslednjih tri minuta susreta. Obe ekipe su bile u bonusu, šutirala su se slobodna bacanja, a Olimpijakos je održavao minimalnu prednost.

Hanga je pogodio trojku za izjednačenje 84:84 u poslednjem minutu susreta, ali je istom mjerom odgovorio Rajt u sledećem napadu. Imao je Nedović šut za izjednačenje, ali nije bio precizan.

Na kraju novi poraz Crvene zvezde koja je prikazala solidnu partiju, ali nije bilo dovoljno da se savladaju kvalitertniji gosti.

Na kraju 20 poena Rajta za Olimpijakos, po 12 su dodali Vokap i Papanikolau, dok je dvocifren bio i Vilijams Gos koji je postigao 10 poena.

Kod Crvene zvezde po 19 poena Bolomboja(12 skokova) i Hange, 16 je postigao Gedraitis uz sedam uhvaćenih lopti, dok je 15 dodao Nedović.

Zvezda će u poslednjem kolu u goste Efesu, dok Olimpijakos dočekati Fenerbahče.