Košarka

RUDI FERNANDEZ IDE U PENZIJU!

Autor Dragan Šutvić

Rudi Fernandez je odlučio da se penzioniše na kraju ove sezone.

Izvor: X/Eurohoops/Screenshot

Legendarni španski košarkaš Rudi Fernandez odlučio je da na kraju sezone završi karijeru, zvanično je saopštio na konferenciji za medije. "Star sam i razmišljam o nekim drugim stvarima, o porodici. Ostalo mi je još samo nekoliko mjeseci i nadam se da ću učiniti najviše što mogu do tada", poručio je slavni igrač Real Madrida.

"Osjećam se ovdje voljeno, ali ostalo mi je samo još nekoliko mjeseci da uživam sa saigračima", rekao je Fernandez koji nijednom nije rekao riječ "penzija", dok takođe nije jasno da li će igrati na Olimpijskim igrama za Španiju.

Rudi Fernandez je na 39. rođendan odlučio da je vrijeme da objavi tešku odluku. Karijeru je počeo u Huventudu, da bi 2008. godine otišao u NBA. Bio je član Portlanda, kratko se vratio u Real Madrid, a zatim je igrao još jednu sezonu u Denveru. Od 2012. godine je u dresu Real Madrida i sa tim klubom je tri puta osvojio Evroligu. Što se tiče reprezentacije Španije, sa njom je osvojio četiri zlata na Eurobasketu, dva na Mundobasketu, dok ima i tri medalje na Olimpijskim igrama - dva srebra i i bronze.