Košarka

LESOR NEVASPITAN? NE SLAŽEM SE! Bivši igrač Zvezde stao u njegovu odbranu - "Ja volim takve!"

Autor Milutin Vujičić

Matijas Lesor je ponovo tema nakon meča Panatinaikosa i Crvene zvezde u Beogradu.

Izvor: Dusan Milenković/ATA/Sportklub/Screenshot

Matijas Lesor bio je najbolji košarkaš Panatinaikosa u pobjedi nad Crvenom zvezdom u Beogradu (89:76), a poslije meča nastavio je svoj "tihi rat" sa navijačima kluba za koji je nekada igrao. Lesor i navijači Zvezde "nisu u ljubavi" od kada je postao član njihovog najvećeg rivala Partizana, tako da su ga na početku dočekali zvižducima, bilo je i "gužve" na kraju utakmice, da bi Lesor na kraju to začinio izjavom u kojoj ih je "pecnuo".

Zbog toga je novinar "Sport Kluba" poslije meča kazao da njegovo nije bilo primjereno nekome ko je proveo dosta vremena u Srbiji, dodajući da je njegova gestikulacija prema navijačima "nevaspitana". Sa takvom ocjenom, uopšte se nije složio bivši košarkaš Crvene zvezde Milutin Aleksić.

"Prestrogo zvučiš za moj ukus. Volim igrače koji su temperamentni, hoće da rastereti ekipu i sebe opusti, moglo bi to da bude obuzdanije, ali živi od te energije i voli da isprovocira publiku i da mu se skandira negativno. Ne bih da umanjim njegov kvalitet i stravičan doprinos koji donosi Panatinaikosu", rekao je Aleksić o košarkašu koji je sinoć u pobjedi "zelenih" učestvovao sa čak 19 poena, još jednom potvrdivši da je među najboljim igračima Evrolige.

Lesor (28) je inače za Crvenu zvezdu igrao u sezoni 2017/18 i pamti se da je bio tragičar finalne plej-of serije protiv Budućnosti u ABA ligi. Potom je bio u Malagi, Bajernu, Monaku, Makabiju, da bi u Partizanu proveo skoro dvije sezone od 2021. do 2023. godine. Sa crno-bijelima je osvojio ABA ligu i nakon što je uvršten u najbolju petorku Evrolige, otišao je u Panatinaikos.

BONUS VIDEO: