Košarka

ZVEZDA OPET MORA BEZ MILOŠA TEODOSIĆA! Crveno-beli na mukama, Teo ne igra protiv Makabija!

Iskusni košarkaš Miloš Teodosić propušta još jedan meč Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19:00 igraju protiv Makabija iz Tel Aviva meč 29. kola Evrolige, a grčki trener Janis Sferopulos ni na tom susretu neće imati na raspolaganju kompletan tim. Kako je otkrio u razgovoru sa novinarima, van stroja su i dalje plejmejkeri Miloš Teodosić i Nikola Topić, ali i najnovije klupsko pojačanje Trej Tompkins koji još nije debitovao za klub.

Crveno-beli će tako još jednom u sezoni imati velike probleme sa organizacijom igre, pošto je od klasičnih plejmejkera u ritmu samo Jago dos Santos. Njemu kroz veći deo takmičarske godine pomažu saigrači poput Nemanje Nedovića, Adama Hange, Dejana Davidovca, a na kraju i Markusa Smarta koji je tokom sezone stigao u Beograd.

Američki košarkaš pronašao je ritam u napadu na poslednjih nekoliko utakmica, pa bi mogao da bude jedan od Zvezdinih najjačih aduta protiv izraelskog tima u četvrtak uveče. Ipak, Zvezda na tom meču neće biti ni blizu uloge favorita - Makabi je trenutno devetoplasirani tim Evrolige sa skorom 15-13 i gotovo sigurno će se naći u doigravanju na kraju ligaškog dela.

Sa druge strane, crveno-beli imaju tek 10 pobeda i čak 18 poraza u dosadašnjem toku evroligaške sezone, zbog čega zauzimaju 16. poziciju na tabeli. Čini se da će Zvezda i ove sezone ostati bez doigravanja, a na tabeli su u ovom trenutku lošije plasirani samo timovi Asvela sa šest i Albe sa pet pobeda protiv najboljih evropskih klubova.